Euro 2012

A fi sau a nu fi calificat in sferturi?

Aceasta este intrebarea. Raspunsul nu ni-l va da Shakespeare, iar intrebarea nu este pusa de Hamlet dar are legatura cu Danemarca. Dupa ce au invins surprinzator Olanda, Krohn-Dehli si cu ai sai foarte muncitori nordici viseaza sa o rapuna si pe Portugalia.

Calculele sunt simple: daca azi atat Germania, cat si Danemarca inving, merg amandoua in sferturi. Orice alt rezultat face grupa mai interesanta.

Ma indoiesc ca Robben sau Cristiano Ronaldo vor sta relaxati mai ales dupa meciurile extrem de slabe din prima runda.

Chiar daca a invins Portugalia, Germania nu a convins, cel putin nu la toate capitolele. Hummels si Neuer au fost remarcatii acelui meci, chiar daca Gomez prin a sa lovitura de cap a adus cele 3 puncte.

"Huntelaar si Van Persie trebuie sa joace impreuna" Cruyff

Olanda simte ca ceva nu merge in mecanismul ei portocaliu. A spus-o si Cruyff: "Huntelaar si Van Persie trebuie sa joace impreuna". Alt semn de intrebare ar fi: pana cand va mai dura ghinionul lui Robben care e individualist cand nu trebuie si viceversa?

Danezii au un moral extrem de ridicat. Au invins pe a 2-a favorita a turneului muncind in defensiva si facand numeroase contraatacuri prin care au hartuit apararea olandeza. Astazi ar putea sa-si culeaga roadele si sa mearga mai departe. Vor putea juca la fel si impotriva portughezilor lui Paulo Bento?

Ronaldo trebuie sa arate ca un capitan si sa semene cu omul decisiv de la Real, desi nu ii mai are alaturi pe Ozil si Benzema.

Va fi greu pentru toate echipele din grupa de foc. Se vor juca inca doua acte azi. Vom afla in curand si cum s-a scris soarta lor.

 



A fi sau a nu fi calificat in sferturi?