NBA

Un jucator a marcat 138 de puncte intr-un meci din campionatul universitar american

Americanii au inventat baschetul si au cel mai puternic campionat din lume, NBA, dar chiar si asa performanta reusita de Jack Taylor, un tânar jucator de colegiu, este incredibila.

Echipier la colegiul Grinnell, Jack Taylor a stabilit un nou record pentru NCAA (Campionatul Universitar Nord-American) dupa ce a marcat nu mai putin de 138 de puncte din 108 aruncari în victoria 179-104 obtinuta contra celor de la Faith Baptiste Bible din cadrul Diviziei III.

”A fost un moment în repriza a doua când am marcat mai multe aruncari consecutive de trei puncte. Sa fi fost vreo sapte sau opt la rând”, avea sa declare noul erou al baschetului american.

Precedentul record de puncte marcate într-un meci din NCAA îi apartinea lui Bevo Francis de la Rio Grande. Acesta reusise 113 puncte împotriva celor de la Hillsdale în 1954.

Performanta lui Taylor i-a lasat muti de uimire si pe vedetele din NBA, iar reactia lui Kobe Bryant de la Los Angeles Lakers este sugestiva în acest sens: ”Este o nebunie!”.

Kobe Bryant a marcat 81 de puncte în 2006 într-un meci din NBA cu Toronto Raptors. Recordul îi apartine lui Whilt Chamberlain, cu 100 puncte.

Carmelo Anthony, liderul celor de la New York Knicks, a declarat la rândul sau: ”Nu am mai auzit pâna acum de asa ceva. Este ca la jocurile video. Cum sa marchezi totusi de peste 100 de ori?”.

Supranumit ”Bombardierul” pentru reusitele sale de trei puncte, Kevin Durant s-a amuzat de performanta lui Jack Taylor: ”Meriti un shot de Jack Daniels dupa ce ai reusit pe teren”.

Statisticienii au concluzionat ca în medie Taylor a avut o aruncare la fiecare 20 de secunde ale meciului dintre Grinnell si Faith Baptiste Bible.



Un jucator a marcat 138 de puncte intr-un meci din campionatul universitar american