NBA

Totul despre noul sezon din NBA

Sursă foto: https://twitter.com/sixers/

Pentru prima data din martie incoace toate cele 30 de echipe angrenate in NBA vor evolua. La reluarea sezonului dupa intreruperea provocata de pandemie au evoluat doar 22 de echipe, toate in acelasi loc, Walt Disney World in Lake Buena Vista din Florida.

De aceasta data, sezonul regular din NBA debuteaza asa cum il stiam, cu echipele evoluand fiecare in propriile sali, doar ca vor continua sa existe restrictii in ceea ce priveste accesul spectatorilor la meciuri.

Pentru Los Angeles Lakes si Miami Heat, cele doua finaliste ale sezonului precedent, vacanta a fost una destul de scurta, partea finala a sezonului debutand la jumatatea lunii octombrie.

Mai multe echipe in viitor

NBA propune aceeasi formula cu 30 de echipe din 2004, insa Adam Silver (presedintele NBA) a vorbit inaintea noului sezon despre posibilitatea ca in viitor numarul echipelor sa fie suplimentat din ratiuni comerciale si financiare in beneficiul tuturor celor implicati.

Nu se va intampla acum si nici anul urmator, dar se are in vederea extinderea grilei la mai mult de 30 de echipe.

Calendar

Prima jumatate a sezonului se va intinde pana in 4 martie, urmand ca a doua parte sa se desfasoare in perioada 11 martie – 16 mai. Playoff-ul la care vor participa primele opt echipe din fiecare conferinta va incepe in 22 mai.

Posibila data avansata pentru debutul finalei NBA este 22 iulie.

Totul este prezentat in lumina contextul pandemiei de coronavirus pe care o traversam si datele pot fi schimbate din mers, anunta cei de la NBA.

Cel putin avem o certitudine. Sezonul 2020/2021 va debuta marti noapte cu doua meciuri: Brooklyn Nets – Golden State Warriors si Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers.

Fenomenul Giannis

Noul sezon debuteaza dupa ce Giannis Antetokounmpo a semnat recent cel mai mare contract din istoria NBA, prelungindu-si intelegerea cu Milwaukee Bucks.

Jucatorul grec are sansa in acest sezon sa devina al patrulea jucator din istoria ligii cu trei trofee de MVP la rand.

Larry Bird, Bill Russell si Wilt Chamberlain sunt jucatorii aflati in aceasta selecta galerie.

Giannis Antetokounmpo este al treilea jucator care a primit de doua ori trofeul MVP pana a implinit varsta de 26 ani. Ceilalti doi sunt Kareem Abdul-Jabbar si LeBron James.

Cifrele lui LeBron

Pentru LeBron James fiecare meci din sezonul care sta sa inceapa reprezinta o oportunitate de a corecta noi recorduri in NBA.

Spre exemplu, starul lui Lakers incepe sezonul cu 995 de meciuri consecutive in care a marcat cel putin zece puncte. Din ianuarie 2007 LeBron n-a mai avut vreun meci din sezonul regular cu mai putin de zece puncte marcate.

LeBron James este la sase triple-duble distanta de borna 100 la acest capitol.

De asemenea, mai are nevoie de 654 de pase decisive pentru a ajunge la 10.000 in cariera.

Inca 759 de puncte si LeBron va atinge 35.000 de puncte marcate in toata cariera.

De 1.448 minute mai are nevoie jucatorul care va implini 36 de ani in aceasta luna pentru a ajunge la 50.000 de minute jucate in NBA.

Revenirea lui Curry

Cu doar cinci meciuri disputate pentru Warriors sezonul precedent din cauza unei accidentari, Stephen Curry este refacut si gata de a-si pune amprenta pe jocul echipei sale.

Acesta mai are nevoie de doar 65 de puncte pentru a-l egala pe Reggie Miller la totalul punctelor reusite din aruncari de la distanta in cariera. Fostul star al Indianei Pacers are 2.560 de puncte si este al doilea in ierarhia tuturor timpurilor. Recordul ii apartine lui Ray Allen la punctele obtinute de dinclo de arcul de cerc (2.973).

Stiati ca…

Sarbul Aleksej Pokusevski este cel mai tanar jucator din NBA la ora actuala.

Jucatorul celor de la Oklahoma City Thunder va avea 18 ani daca va juca miercuri impotriva lui Houston Rockets, in deplasare.

Pokusevski este al 28-lea jucator de 18 ani din istoria NBA.

Sezonul precedent Sekou Doumbouya (18 ani) a bifat cinci meciuri pentru Detroit Pistons.



Totul despre noul sezon din NBA