NBA

Primul titlu din istorie pentru Denver Nuggets. Un sârb îi calcă pe urme legendarului Shaq O'Neal

Sursă foto: https://twitter.com/nuggets

Finala NBA din acest sezon a ajuns la o concluzie, luni noapte, după ce Denver Nuggets a învins Miami Heat pe teren propriu în meciul cinci.

O victorie obținută cu 94-89 prin care Nuggets a ajuns la 4-1 scor general, ceea ce a adus primul titlu din istorie pentru formația din Colorado.

La pauza mare cei de la Heat conduceau cu o diferență de șapte puncte, însă ultimele două sferturi din meci au aparținut gazdelor și balanța s-a înclinat decisiv în favoarea lui Nuggets.

Titlul de MVP al finalei a fost acordat jucătorului sârb Nikola Jokic, jucător care a contribuit la succesul echipei sale cu 28 de puncte și 16 recuperări.

Jokic este primul pivot care obține trofeul de MVP al finalei de la Shaquille O'Neal (2002) încoace.

Jokic este primul jucător din istoria NBA aflat pe primul loc la puncte (600), recuperări (269) și pase decisive (190) în faza post sezon.

Pentru al doilea an consecutiv o echipă din Vest câștigă titlul NBA, Denver Nuggets călcându-le pe urme celor de la Golden State Warriors.

Los Angeles Lakers și Boston Celtics sunt echipele care au câștigat titlul de cele mai multe ori în istorie (17), cu mențiunea că Lakers are cele mai multe finale disputate (32).

În ceea ce-i privește pe cei de la Denver Nuggets, aceasta a fost prima lor finală din istorie.

Miami Heat rămâne cu cele trei titluri cucerite în 2006, 2012 și 2013, formația din Florida contabilizând a patra finală pierdută, după 2011, 2014 și 2020.



Primul titlu din istorie pentru Denver Nuggets. Un sârb îi calcă pe urme legendarului Shaq O'Neal