NBA

O fostă campioană a NBA este de nerecunoscut. A ajuns la 16 înfrângeri consecutive

Sursă foto: https://twitter.com/spurs

Pentru San Antonio Spurs ce se întâmplă în actualul sezon este fără precedent.

Echipa pregătită de reputatul Gregg Popovych a pierdut pe teren propriu, vineri noapte, contra celor de la Chicago Bulls, cu 121-112, și a ajuns la 16 înfrângeri consecutive.

Aceasta deși în prima parte a meciului Spurs au avut un avantaj de 12 puncte pe tabelă, pe care l-au scăpat printre degete în partea a doua.

Popovych a schimbat așezarea în teren pentru meciul cu Bulls, în speranța de a da un restart echipei, trecându-l pe tânărul debutant Victor Wembanyama în poziția de centru.

Acesta nu s-a descurcat deloc rău, reușind 21 de puncte și 20 de recuperări, dar rezultatul final al meciului a fost în contrapartidă cu aceste cifre remarcabile. Spurs a încasat a 18 înfrângere în 21 de meciuri disputate și se află la cel mai slab start de sezon din istorie.

La cei 19 ani și 338 de zilei, Victor Wembanyama a devenit cel mai tânăr jucător din NBA care își trece în cont într-un meci cel puțin 20 de puncte și 20 de recuperări. Acesta l-a depășit pe Dwight Howard la acest capitol, un record care data din anul 2005.

Wembanyama și Howard sunt de altfel singurii tineri jucători cu 20-20 într-un meci din NBA.

 


O fostă campioană a NBA este de nerecunoscut. A ajuns la 16 înfrângeri consecutive