NBA

LeBron James doboara un record al lui Michael Jordan vechi de 19 ani

Sursă foto: twitter.com

Pentru al treilea an consecutiv echipa Cleveland Cavaliers s-a calificat in finala NBA, dupa ce joi noapte a castigat meciul cinci din finala Estului cu Boston Celtics, cu 135-102.

Cavaliers a castigat seria si trofeul de campioana in Est, cu 4-1, si va juca in marea finala pentru titlul NBA cu Golden State Warriors.

Practic vom avea o reeditare a finalei din 2016, cand Cleveland Cavaliers a castigat trofeul dupa o asteptare de 52 ani.

LeBron James a marcat 35 de puncte in meciul cinci cu Celtics si a doborat un record al lui Michael Jordan vechi de 19 ani. Recordul lui Jordan de puncte marcate in playoff era de 5.987, iar James a impus acum un nou etalon la 5.995 puncte in 212 meciuri. De retinut ca Jordan ajusese la acel numar de puncte record in doar 179 de meciuri. Cele mai multe puncte marcate de James in playoff au venit impotriva celor de la Boston Celtics, 955.

Finala NBA debuteaza joi, 1 iunie, pe Oracle Arena din Oakland, terenul propriul al celor de la Golden State Warriors.LeBron James doboara un record al lui Michael Jordan vechi de 19 ani