NBA

LeBron James, contract pe viata cu Nike

Baschetbalistul american LeBron James de la formatia Cleveland Cavaliers a semnat un contract pe viata cu firma de echipament sportiv Nike, anunta presa de peste ocean.

Fara a fi date publicitatii cifre din noul contract se speculeaza ca ar fi cel mai mare incheiat vreodata de celebra companie americana.

"Putem confirma ca am incheiat o intelegere pe viata cu LeBron, care reprezinta o valoare importanta pentru afacerile noastre, marca noastra si actionarii nostri", au aratat cei de la Nike intr-un comunicat.

Presa americana speculeaza ca angajamentul dintre LeBron si Nike depaseste cele 300 de milioane de dolari pe care le va incasa Kevin Durant de la Oklahoma City Thunder pentru cei 10 ani de contract.

LeBron James reprezinta imaginea Nike de 12 ani, timp in care a cucerit doua titluri in NBA si de patru ori a fost desemnat MVP al campionatului.

Nike a rupt topurile dupa ce a semnat in 1982 cu Michael Jordan, cel mai mare baschetbalist din toate timpurile, ale carui ghete de joc marca inregistrata Air Jordan au adus incasari de 2.2 miliarde de dolari.



LeBron James, contract pe viata cu Nike