NBA

A inceput finala NBA, Warriors castiga primul meci

Golden State Warriors a castigat joi noaptea primul meci al finale NBA, contra celor de la Cleveland Cavaliers, cu scorul de 104-89.

Warriors este favorita clara a finalei, cel mai probabil urmand sa castige in cinci meciuri.

Echipa din Golden State a castigat trei sferturi din 4, primele doua cu 28-24 si 24-19, iar pe al patrulea cu 30-21. Cleveland a castigat sfertul al treilea cu 25-22.

Kyrie Irving a reusit cele mai multe puncte ale meciului - 26, urmat de LeBron James cu 23. James a egalat un record in anii '60, al celor de la Celtics, participand acum in cadrul celei de-a sasea finale consecutive.

Abia al treilea marcator al partidei a fost de la echipa castigatoare, Shaun Livingston, cu doar 20 de puncte. Curry si Thompson au marcat doar 11 si respectiv 9 puncte. Insa, pentru Warriors a facut diferenta jocul de echipa, cel colectiv. Draymond Green a stralucit in aparare, cu 11 recuperari.

Cleveland a condus la un moment dat cu trei puncte, dar Warriors a revenit si s-a desprins la 20 pe durata partidei in care liderul s-a schimbat de sapte ori, iar de trei ori cele doua echipe au fost la egalitate.

Finala se joaca in sistemul cel mai bun din sapte partide.A inceput finala NBA, Warriors castiga primul meci