NBA

Final nerecomandat cardiacilor la un meci din NBA

Sursă foto: https://twitter.com/cavs/

Cleveland Cavaliers și Boston Celtics, două dintre primele trei echipe din Conferința de Est a NBA, au oferit un meci de poveste cu un final pe muchie de cuțit.

În cele din urmă victoria a revenit gazdelor de la Cavaliers, cu 105-104, după ce Celtics au condus cu 22 de puncte avans în ultimul sfert.

Pentru Cavaliers este cea mai mare revenire în ultimul sfert din istoria echipei.

Unul dintre artizanii acestui succes de răsunet a fost Dean Wade, jucător care a marcat 20 de puncte pentru Caveliers în sfertul final, dintre care 15 puncte din aruncări din afara arcului de cerc. Wade a stabilit un nou record al carierei, cu 23 de puncte la finalul meciului.

Cu acest rezultat cei de la Cavaliers, locul 3 în Conferința de Est, au pus capăt unei serii de 11 victorii consecutive pentru Celtics, echipa aflată pe primul loc în clasament.

Celtics au avut posesia la ultima fază, dar aruncarea lui Jayson Tatum din interiorul semicercului nu și-a atins ținta.

Oaspeții au acuzat un fault pe aruncare, solicitând două libere, dar arbitrii au considerat că Tatum a aruncat fără să fie atins de apărătorul Darius Garland (jucătorul cu cel mai mare salariu de la Cavaliers, printre altele), astfel că ”verzii” au rămas cu mâna goală și victoria a revenit gazdelor la un singur punct diferență.

La meci au asistat și frații Jason și Travis Kelce, ultimul fiind jucătorul lui Kansas City Chiefs, campioana NFL din ultimii doi ani. Aceștia au făcut galerie pentru Cleveland Cavaliers și i-au inspirat pe jucătorii gazdelor în această revenire de senzație.

Jason Kelce și-a anunțat recent retragerea din activitatea de jucător în NFL de la Philadelphia Eagles după 13 sezoane.

A fost a doua noapte consecutivă în care o echipă revine de la 22 de puncte și câștigă un meci în timpul regulamentar, după succesul obținut de Chicago Bulls pe terenul lui Sacramento Kings.



Final nerecomandat cardiacilor la un meci din NBA