NBA

Cinci povesti de urmarit in NBA in 2014

La inceput de 2014 propunem sa aruncam o privire in perspectiva asupra anului 2014 din perspectiva celor asteptate de la NBA, cel mai puternic campionat de baschet din lume.

Lui LeBron James ii expira in vara contractul cu Miami Heat si, daca nu va ajunge la o intelegere pana atunci pentru prelungirea contractului, starul campioanei NBA va deveni agent liber. James nu va fi singurul in aceasta postura, alti jucatori de top precum Dwayne Wade, Chris Bosh (ambii de la Heat), Carmelo Anthony (New York Knicks), Dirk Nowitzki (Dallas Maveriks), Luol Deng (Chicago Bulls), Paul Pierce (Brooklyn Nets) sau Pau Gasol (Los Angeles Lakers) se vor afla in aceeasi ipostaza. Va fi o vara interesanta din punctul de vedere al transferurilor in NBA, iar polii de putere s-ar putea schimba in functie de viitoarele destinatii ale jucatorilor de mai sus.

Kobe Bryant incepe anul 2014 accidentat si potrivit previziunilor medicilor liderul lui Lakers nu va reveni pe teren mai devreme de luna februarie dupa accidentarea suferita la genunchi. Bryant tocmai ce reintrase in joc dupa o accidentare la tendonului lui Ahile suferita sezonul trecut si a avut parte de o revenire greoaie. Intrebarea specialistilor de peste ocean este in ce masura va reusi Bryant sa revina in timp util la forma optima pentru a o duce pe Lakers in playoff.

Draftul NBA din acest an va fi cel important de la nominalizarea pe prima pozitie a lui LeBron James in urma cu 11 ani. Locul intai in draftul NBA este disputat de Jabari Parker (Duke), Andrew Wiggins si Joel Embiid (Kansas), Julius Randle |(Kentucky), Dante Exum si Marcus Smart (Oklahoma State).

La forma pe care o arata, campioana Miami Heat este favorita sa dispute a patra finala consecutiva in NBA, performanta care nu a mai fost reusita de nicio alta echipa de la Boston Celtics incoace (sezonul 1984-87). Principala contracandidata in Est pentru Heat ar fi in acest moment Indiana Pacers, judecand dupa cele aratate in teren. In Vest exista mai multe optiuni pentru o finala, Oklahoma City Thunder, San Antonio Spurs, Los Angeles Clippers sau Portland Trail Blazers numarandu-se printre posibilele campioane.

Mai multi jucatori de top lipsesc in acest moment din cauza accidentarilor, dar acestia sunt asteptati sa reintre pana la finalul sezonului. Este vorba de Derrick Rose (Chicago Bulls), asteptat sa revina in playoff, daca Bulls va ajunge in acea faza. De asemenea Rajon Rondo (Boston Celtics) este asteptat sa-si faca revenirea dupa accidentarea la genunchi. Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder) este ultimul nume pe lista accidentarilor, dar medicii sunt optimisti ca acesta ar putea reveni in luna mai. Veteranul Steve Nash (40 ani) va reintra in garnitura lui Lakers inainte de 1 februarie. 



Cinci povesti de urmarit in NBA in 2014