NBA

Cea mai slabă echipă din NBA produce surpriza sezonului pe terenul rivalei istorice

Sursă foto: https://twitter.com/chicagobulls

Meciul dintre Chicago Bulls și Detroit Pistons a avut un final pe care puțini l-au anticipat.

 

Chicago Bulls a condus în meci cu 13 puncte avans la un moment dat în sfertul al doilea, dar victoria a revenit echipei vizitatoare, Detroit Pistons, cu 105-95.

Un meci dezastruos pentru Chicago Bulls la capitolul aruncări de trei puncte, fosta campioană a NBA reușind tot meciul doar două aruncări de la distanță din 29 de încercări (6.9%).

O cifră ireală pentru nivelul unei echipe din NBA, chiar și de mijlocul clasamentului cum este cazul lui Bulls. Prima aruncare de 3 puncte i-a aparținut lui Nikola Vucevic în finalul sfertului secund, după zece ratări consecutive pentru Bulls de la distanță.

Nikola Vucevic a încheiat meciul cu 25 de puncte și 10 recuperari pentru Bulls, fiind urmat de Andre Drummond (20 puncte/11 recuperări).

Cu 26 de puncte, Cade Cunningham de la Pistons a fost cel mai bun marcator al meciului.

Pentru Detroit Pistons, cea mai slabă dintre cele 30 de echipe care formează NBA, a fost doar a noua victorie din sezonul regular și de departe cea mai importantă.

În plus, Pistons au doar două victorii în Divizia Centrală din Conferința de Est și ambele au fost obținute împotriva lui Chicago Bulls.

Bulls și Pistons au o rivalitate care se întinde pe decenii și care a atins punctul culminant la începutul anilor 90.

Ne amintim de cele două finale de conferință câștigate la rând de Pistons în fața lui Bulls, cu Michael Jordan în teren, înainte ca echipa din Chicago să cucerească cele șase titluri NBA pe care le afișează astăzi cu mândrie în vitrină.

De înfrângerea celor de la Bulls a profitat Atlanta Hawks (locul 10 în Conferința de Est), care s-a apropiat la doar o singură victorie distanță după succesul 124-97 cu Utah Jazz.



Cea mai slabă echipă din NBA produce surpriza sezonului pe terenul rivalei istorice