Fotbal American

Thriller in Dallas cu victorie in ultima secunda pentru Green Bay

Sursă foto: twitter.com/packers

Meciul dintre Dallas Cowboys si Green Bay Packers, asteptat cu sufletul la gura intreaga saptamana, si care i-a electrizat pe toti fanii fotbalului american a fost decis la ultima faza de un field goal aducator de trei puncte pe tabela.

In fata a 105.000 de spectatori pe bijuteria arhitectonica numita AT&T Stadium, un stadion de 1.3 miliarde de dolari, Cowboys a sucombat cu 31-34 dupa o revenire fabuloasa.

Cu un Aaron Rodgers in zi mare, Packers au controlat inceputul meciului si i-au luat tare pe texani (21-3). Pana la pauza mare gazdele au dat semne de viata printr-un prim touchdown, astfel ca la cabine s-a intrat cu 28-13 in favoarea celor din Green Bay.

Inceputul sfertului al treilea l-a readus in prim plan pe Rodgers, pasatorul lui Packers ducand pana in touchdown primul set de atacuri. O adevarata lovitura de moral pentru Dallas Cowboys.

Nebunia lui Dak Prescott si revenirea “vacarilor”

Fara prezenta intr-o finala de conferinta din 1996 incoace, Dallas nu s-a predat si a inceput o formidabila cursa de revenire cu Dak Prescott in rolul principal.

Pasatorul debutant si omul care l-a facut uitat pe celebrul Tony Romo, un simplu spectator pe banca lui Dallas, a mizat totul pe cartea aruncarilor lungi si cu patru minute inaintea finalului Cowboys reuseau egalarea (28-28) dupa o conversie de doua puncte la un touchdown.

Ultimele minute au fost unele electrizante, ambele echipe trecand pe rand de la extaz la agonie.

Packers au preluat conducerea printr-un field goal de la 56 de yarzi, doar pentru ca gazdele sa egaleze printr-un procedeu similar (31-31).

Cu 35 de secunde ramase din timpul efectiv de joc Packers au repus mingea de la propria linie de 25, iar misiunea lui Rodgers se anunta una infernala.

Totul s-a jucat la o receptie fabuloasa a lui Cook in marginea terenului, o receptie validata de arbitri dupa proba video si care l-a adus pe kickerul lui Packers, Crosby, in pozitie de a inchide meciul inaintea prelungirilor.

In zadar a mai cerut Jason Garrett, antrenorul lui Cowboys, un ultim time out la intimidarea adversarului, pentru ca nimeni si nimic nu avea sa-l deraieze pe Crosby de la 51 de yarzi.

Victorie mare pentru Packers, o echipa dintr-un orasel cu 105.000 de locuitori, adica tot atatia oameni cati au intrat pe stadionul lui Cowboys din Arlington.

Finalele de conferinta

Green Bay Packers merge in Atlanta pentru meciul cu Falcons in urma caruia se va decide campioana NFC, in timp ce New England Patriots primeste vizita lui Pittsburgh Steelers in finala AFC.

Invingatoarele celor doua finale de conferinta vor da echipele care isi vor disputa trofeul Vince Lombardi in celebrul Super Bowl.



Thriller in Dallas cu victorie in ultima secunda pentru Green Bay