Fotbal American

Super Bowl LVI si-a desemnat finalistele

Sursă foto: https://twitter.com/SNFonNBC/

Duminica noapte au avut loc peste ocean finalele de Conferinta in NFL, meciuri in urma carora echipele invingatoare au obtinut dreptul de a juca pentru Trofeul Vince Lombardi in Super Bowl, editia cu numarul 56.

Titlul in AFC s-a decis in urma prelungirilor si a revenit echipei Cincinnati Bengals, formatie care a invins in deplasare pe Kansas City Chiefs, cu 27-24.

Chiefs conduceau la pauza mare 21-10. A urmat un sfert al treilea dominat de Bengals (11-0), pentru ca in ultimul sfert fiecare echipa a mai reusit cate un field goal de trei puncte.

In prelungiri s-a aplicat regula potrivit careia echipa care punea primele puncte pe tabela obtinea victoria.

Cei de la Chiefs au avut prima posesie castigata prin aruncarea monedei, dar Patrick Mahomes n-a reusit sa mute lanturile suficient de mult.

Mingea a revenit lui Bengals care si-a dovedit superioritate in jocul pe pamant, astfel ca McPherson, kicker-ul echipei, a transformat un field goal de la 31 de yarzi pentru titlul AFC si calificarea in Super Bowl.

In NFC titlul a revenit echipei Los Angeles Rams care a trecut pe teren propriu de San Francisco 49ers, cu 20-17.

Un field goal a facut diferenta si pe SoFi Stadium, arena care va gazdui si editia cu numarul 56 a Super Bowl.

49ers a condus cu 17-7 dupa trei sferturi, dar Rams a intors spectaculos rezultatul in ultimul sfert.

Pentru 49ers, echipa care le-a eliminat pe Dallas Cowboys si Green Bay Packers, totul s-a incheiat cu 1:19 inaintea finalului, cand pasa quarterback-ului Garoppolo a fost interceptata.

Super Bowl-ul din acest an este programat pe 13 februarie.



Super Bowl LVI si-a desemnat finalistele