Fotbal American

San Francisco 49ers revine de la un deficit de 17 puncte pentru calificarea în Super Bowl

Sursă foto: https://twitter.com/49ers

Duminică noapte au avut loc cele două finale de Conferință în fotbalul american, meciul la finalul cărora le-am cunoscut pe cele două echipe care se vor înfrunta în Super Bowl LVIII din Las Vegas, pe 11 februarie.

Pentru al doilea an consecutiv și a patra oară în ultimii cinci ani titlul în Conferința Americană (AFC) a NFL a fost obținut de Kansas City Chiefs.

Echipa lui Patrick Mahomes a învins în deplasare pe Baltimore Ravens, cu 17-10, meci în care fundașul lui Chiefs a fost serios tăvălit de oamenii din prima linie a echipei adverse.

În vârstă de 28 de ani, Mahomes are deja în palmares două Super Bowl-uri cu Chiefs și două titluri de MVP în Super Bowl.

Finala Conferinței Naționale (NFC) dintre San Francisco 49ers și Detroit Lions a avut o desfășurare neașteptată.

În căutarea primei prezențe din istorie în Super Bowl, ”Leii” din Detroit au început în forță meciul de la Santa Clara, California, marcând touchdown chiar la primul set de atacuri.

Detroit Lions conducea la pauza mare, cu 24-7, avantaj pe care cei de la San Francisco 49ers l-a anulat într-un sfert al treilea ajudecat cu 17-0.

Meciul s-a decis în sfertul final, unde 49ers au izbutit un touchdown și un field goal, în timp ce Lions n-au trecut pe tabelă decât un touchdown.

Pentru Detroit Lions a fost doar a doua apariție în finala NFC, după cea pierdută de asemenea în 1991.

Kansas City Chiefs va încerca la 11 februarie, în Las Vegas, să-și apere trofeul Vince Lombardi cucerit în 2023 contra unei echipe care n-a mai câștigat Super Bowl din 1994.

În urmă cu un an Chiefs învingeau în Super Bowl pe Philadelphia Eagles, cu 38-35, pentru al treilea titlu NFL din istorie.

San Francisco 49ers au apărut ultima dată în Super Bowl-ul din 2019, unde au fost învinși chiar de Kansas City Chiefs, cu 30-21.



San Francisco 49ers revine de la un deficit de 17 puncte pentru calificarea în Super Bowl