Fotbal American

Los Angeles Rams a castigat Super Bowl. Totul s-a decis in ultimele zeci de secunde

Sursă foto: https://twitter.com/RamsNFL

Pentru a doua oara in istorie echipa Los Angeles Rams a pus mana pe trofeul Vince Lombardi acordat campioanei din NFL, dupa 23-20 in meciul cu revelatia Cincinnati Bengals, echipa care a condus pana cu mai putin de doua minute inaintea finalului.

A 56-a editie a Super Bowl s-a jucat pe SoFi Stadium din Inglewood, California, chiar terenul pe care cei de la Los Angeles Rams isi disputa meciurile de pe teren propriu.

Rams au profitat de acest aspect si au inceput mai bine o finala deschisa de celebrul actor Dwayne “The Rocket” Johnson.

Matthew Stafford, pasatorul principal de la Rams, a gasit o pasa de 17 yarzi in dreapta pentru primul Touchdown al finalei, unul adus de Beckham jr. Mai erau 6 minute si 26 de secunde din primul sfert cand s-a deschis scorul in Super Bowl LVI.

I-a venit apoi randul la cuvant lui Joe Burrow, quarterback-ul care a dus-o pe Bengals pana in finala, insa acesta n-a reusit sa mute lanturile irosind rapid cele patru atacuri avute la dispozitie pentru a castiga yarzii necesari pentru un nou 1st down.

Primul sfert s-a incheiat cu un field goal (3 puncte) reusit de McPherson de la 29 de yarzi, astfel ca Bengals reuseau sa sparga gheata.

Rams au bifat un al doilea touchdown in sfertul secund. Cu 12 minute si 56 de secunde ramase pana la pauza mare acesta Stafford i-a pasat decisiv lui Kupp in dreapta pentru alte sase puncte pe tabela.

Cei de la Rams au incercat conversia de doua puncte, pe care insa au ratata-o si astfel scorul ramanea 13-3.

Los Angeles Rams a intrat cu 13-10 avantaj la pauza mare dupa un touchdown adus de Higgins din pasa lui Mixon, cu 5:52 minute ramase din jocul efectiv.

Pauza s-a dovedit un sfetnic bun pentru Bengals, echipa care a iesit mult mai motivata de la vestiare si a inceput furtunos sfertul al treilea.

Rams au avut o degajare de 65 de yarzi pana in endzone-ul advers, ceea ce i-a obligat pe Bengals sa-si inceapa ofensiva de pe linia de 25 a propriului teren.

Burrow n-a stat prea mult pe ganduri si l-a gasit in stanga demarcat pe Higgins pentru o cursa de 75 de yarzi incheiata cu touchdown. De departe, cea mai spectaculoasa faza a finalei.

McPherson aducea punctul bonus si astfel Bengals rasturnau tabela in favoarea lor, la 20-13.

Serios pusi in incurcatura cei de la Rams au redus din diferenta prin Gay, acesta reusind un field goal de la 41 de yarzi pe finalul sfertului al treilea.

Bengals au inceput sfertul final cu 20-16 avantaj pe tabela, insa presiunea si-a spus cuvantul asupra lui Burrow si acestuia i-a tremurat mana in a gasi aceasta ultima pasa care ar fi facut diferenta pentru primul Super Bowl din istoria echipei din Cincinnati.

Rams au impins puternic liniile sub presiunea trecerii timpului, cu un minut si 29 de secunde ramase din meci Stafford gasindu-l pe Kupp pentru touchdown.

Cooper Kupp a fost desemnat la final MVP al finalei

O faza precedata de un mare steag galben care a zburat din buzunarul arbitrilor pentru o interferenta la pasa. Era al treilea down pentru Rams intr-un moment in care Bengals se aparau cu cerul si pamantul.

Fara aceasta infractiune penalizata de arbitri Bengals ar fi scapat cel mult cu trei puncte si ar fi castigat meciul, aceasta daca Stafford n-ar fi fortat atacul pe al patrulea down.

Los Angeles Rams a castigat finala, cu 23-20, desi Burrow a incercat imposibilul aducand mingea in ultimele zeci de secunde pana la centrul terenului intr-o incercare disperata de a forta intrarea in extra time cu un field goal.

Pentru Rams este al doilea Super Bowl castigat in istorie, dupa cel din 1999 cand echipa activa in St.Louis.

Bengals ajung la trei infrangeri in Super Bowl. Precedentele doua finale au fost pierdute in 1981 si 1988.



Los Angeles Rams a castigat Super Bowl. Totul s-a decis in ultimele zeci de secunde