Fotbal American

Inceput exploziv de playoff in NFL. Chiefs si Steelers trec de runda Wild Card

Drumul spre al 50-lea Super Bowl din istorie a inceput sambata noapte cu cele doua meciuri ale rundei Wild Card programate in American Football Conference (AFC).

Kansas City Chiefs a zdrobit in prima dintre intalnire, in deplasare, pe Houston Texans, cu 30-0, la capatul unui meci dezamagitor de slab pentru echipa gazda.

“Sefii” din Kansas City au deschis scorul cu un touchdown dupa o returnare de 106 yarzi din repunerea celor de la Texans.

In continuare gazdele nu s-au regasit si doar in prima jumatate a meciului pasatorul Brian Hoyer a trimis nu mai putin de trei interceptii. Una dintre acesta la doar cativa metri de terenul de tinta advers, cand Texans puteau reveni in meci.

Al doilea meci al serii de sambata a fost unul cu adevarat exploziv. O ciocnire a marii rivalitati dintre Cincinnati Bengals, echipa fara victorie in playoff din 1990, si Pittsburgh Steelers, formatia lui “Big Ben” Roethlisberger.

Pana la finalul sfertului al doilea meciul a ramas in echilibru, fara puncte pe tabela in dreptul uneia dintre formatii. Steelers au spart gheata printr-un field goal (3 puncte) si tot ei s-au distantat apoi la un 15-0 care parea decisiv pentru apropierea victoriei.

Atacurile furibunde ale celor de la Bengals si accidentarea lui Roethlisberger au inclinat balanta in favoarea gazdelor si, cu mai putin de doua minute inaintea finalului, Steelers pierdeau neverosimil conducerea, scor 15-16.

Bengals au fortat victoria si au mers la al patrulea atac pentru cele doua puncte puse in joc, insa Steelers s-au aparat bine si au avut sansa unui nou atac.

Roethlisberger a condus bine drive-ul si a mutat lanturile pana la limita unui field goal care, cu 18 secunde inaintea finalului, a adus victoria si calificarea pentru Steelers in faza urmatoare a playoff-ului din AFC.

Steelers vor juca in runda urmatoare pe terenul lui Denver Broncos intr-un duel de zile mari intre Payton Manning si Ben Roethlisberger.

Kansas City Chiefs vor merge sa infrunte puternica ofensiva a lui New England Patriots, cea care il are in rolul de dirijor pe Tom Brady.

Duminica sunt programate cele doua meciuri ale rundei wild card in National Football Conference (NFC). Minnesota Vikings primeste la -18 grade Celsius vizita celor de la Seattle Swahawks, in timp ce Green Bay Packers merge in Washington pentru infruntarea cu Redskins.

Arizona Cardinals si Carolina Panthers asteapta in runda urmatoare.



Inceput exploziv de playoff in NFL. Chiefs si Steelers trec de runda Wild Card