Fotbal American

Drama in Minneapolis la -21 de grade. Vikings rateaza incredibil calificarea la ultima faza

A doua seara a rundei Wild Card din Playoff-ul NFL a programat doua meciuri extrem de atractive, cu rasturnari de scor si cel putin un final demn de marii scenaristi ai cinematografiei americane.

Pe un teren inghetat si la o temperatura de -21 de grade la ora meciului, Minnesota Vikings a primit vizita celor de la Seattle Seahawks in prima partida a serii de duminica in runda Wild Card din NFC.

Vizibili afectati de temperatura extrema, jucatorii celor doua echipe s-au limitat la un joc de uzura, un asa numit fotbal american de moda veche, astfel ca la pauza mare doar trei puncte erau puse pe tabela si acelea in dreptul gazdelor.

Blair Walsh, jucatorul care putea deveni eroul unui intreg oras, avea sa aduca in primele trei sferturi toate cele 9 puncte ale Vikingilor prin transformarea unor Field Goal-uri de la 47, 43 si respectiv 22 de yarzi.

Seahwaks s-au trezit in debutul sfertului al patrulea si au pus primele puncte pe tabela prin ceea ce avea sa ramana singurul touchdown al meciului. Russell Wilson, jucator conditionat la doar 142 de yarzi pasati, l-a gasit scurt in dreapta terenului pe Doug Wilson si acesta percuta defensiva lui Vikings.

Punctele victoriei formatiei din Seattle au fost aduse de kicker-ul Steven Hauschka printr transformarea unui FG dupa un fumble (n.a. - minge scapata) de Adrian Peterson de la gazde.

Chiar si asa, Vikings au avut in propriile maini sansa castigarii meciului, o sansa aparuta nesperat in ultimele doua minute ale meciului dupa ce Seahawks au fost penalizati pentru o interferenta la pasa din partea lui Kam Canchellor.

Gazdele au mutat lanturile suficient de aproape de buturile adverse pentru a-i da lui Blair Walsh sansa de a inchide meciul. Distanta de 27 de yarzi cu 22 de secunde inaintea finalului era ideala pentru cele trei puncte izbavitoare, numai ca Walsh a ratat incredibil trimitand mult alaturi.

Seattle Seahawks a primit astfel un cadou nesperat si merge in runda urmatoare, dupa 10-9 cu Vikings, si urmeaza a intalni in deplasare pe Carolina Panthers.

Ofensiva lui Packers s-a trezit la timp

In al doilea meci al serii de duminica, Green Bay Packers a dispus in deplasare de Washington Reskins, cu 35-18, dupa un inceput ezitant de partida.

Ofensiva lui Packers cucerise doar 11 yarzi la primele patru atacuri, in timp ce Redskins pusesera deja 11 puncte pe tabela. Primele doua chiar in debutul meciului dupa ce pasatorul lui Green Bay, celebrul Aaron Rodgers a fost placat in propriul endzone pentru doua puncte (asa numitul Safety pentru a respecta terminologia fotbalului american).

Ulterior, ca prin minunte, ofensiva condusa de Rodgers s-a trezit la realitate si in doar cinci atacuri a pus pe tabela nu mai putin de 32 de puncte cu un joc pe pamant excelent desenat. Rodgers a pasat 210 yarzi, in timp ce la receptie s-au aflat James Starks, Randall Cabb si Eddie Lacy, jucatori care au cucerit 142 de yarzi pe pamant.

Green Bay Packers merg la finalul saptamanii pentru a infrunta Arizona Cardinals intr-unul dintre cele mai asteptate dueluri ale sezonului.



Drama in Minneapolis la -21 de grade. Vikings rateaza incredibil calificarea la ultima faza