Snooker

Ronnie O’Sullivan, de neoprit la început de 2024. Câștigă turneu după turneu și visează la titlul mondial cu numărul opt

Sursă foto: https://twitter.com/Livesnooker

Pentru a doua săptămână la rând Ronnie O’Sullivan a plecat acasă cu un trofeu. După câștigarea Mastersului de la Londra pentru a opta oară în carieră, cel supranumit ”Racheta” a pus mâna pe trofeu la World Grand Prix.

Ronnie O’Sullivan cucerește titlul la Masters pentru a opta oară în carieră. La 48 de ani stabilește un nou record în snooker

 

Ronnie O’Sullivan l-a învins în finala disputată la Leicester pe conaționalul său englez Judd Trump, cu 10-7.

Un meci început slab de Ronnie, acesta fiind condus după prima repriză, cu 4-0.

Am crezut că se va termina 10-1 sau ceva de genul”, a spus Ronnie la interviul acordat imediat după terminarea finalei cu Trump.

Acesta din urmă a condus cu 6-3, după care O’Sullivan și-a adjudecat nu mai puțin de șase frame-uri la rând în sesiunea decisivă.

O serie care a schimbat cursul finalei. La 7-6, Trump a lăsat bila neagră pe marginea buzunarului la ultima lovitură, pentru ca în jocul următor la secvența bilelor colorate să lase de asemenea bila maro pe marginea buzunarului.

Ronnie O’Sullivan l-a penalizat de fiecare dată pe Judd Trump, inclusiv în jocul final, când ”Asul din pachet” a rămas singur în snooker la bila galbenă și a pierdut poziția la masă.

Pentru câștigarea turneului World Grand Prix a treia oară în carieră Ronnie O’Sullivan a fost răsplătit cu 100.000 de lire sterline.

Judd Trump a plecat acasă cu 40.000 de lire sterline.

De remarcat că finala World Grand Prix n-a avut nici măcar un singur break de peste o sută de puncte.

Cel mai mare break al meciului a fost de 74 de puncte, fiind împărțit de către cei doi jucători.

 


Ronnie O’Sullivan, de neoprit la început de 2024. Câștigă turneu după turneu și visează la titlul mondial cu numărul opt