Snooker

Jucător cu patru titluri mondiale eliminat de un debutant la Crucible. O înfrângere care îi pune cariera sub semnul întrebării: ”Va fi o decizie grea”

Sursă foto: https://twitter.com/Livesnooker

Joe O'Connor a furnizat cea mai mare surpriză la ediția din acest an la Campionatul Mondial de snooker.

Blestemul de la Crucible continuă. Campionul mondial din 2023 eliminat în primul tur. O altă mare surpriză e la orizont

 

Ajuns pe tabloul principal în premieră, jucătorul englez l-a învins în primul tur pe Mark Selby, de patru ori campion mondial și unul dintre favoriți, cu 10-6.

Este doar pentru a cincea oară în carieră când Selby părăsește Campionatul Mondial din runda inaugurală și prima dată după 2018.

Întrebat după meci despre viitorul său, Mark Selby a lăsat multe necunoscute în urma răspunsului său.

”Nu știu, voi analiza mai bine pe timpul verii. În prima sesiune am simțit că m-am oprit din a juca atunci când am avut șanse.

”Am încercat să revin astăzi, dar atât s-a putut, nefiind de ajuns. Am făcut jocul mult prea ușor pentru el în prima sesiune”, a declarat Selby pentru BBC.

”Nu mai pot continua astfel, nu e bine pentru mine. Mă face să mă simt rău și mă pune la pământ mental. Voi analiza cu Vikki (n.r. – soția) să vedem care sunt opțiunile. Știu că va fi o mare decizie, dar dacă decid să continui atunci am nevoie de ceva mai mult ajutor pe partea mentală. Nu-mi doresc decât să ajung la masă și să mă bucur de joc”, a adăugat Selby.

O'Connor l-a condus pe Selby cu 7-2 după prima sesiune, de la 2-2 acesta reușind cinci game-uri la rând, interval în care cel supranumit ”Bufonul din Leicester” a adunat doar 70 de puncte.



Jucător cu patru titluri mondiale eliminat de un debutant la Crucible. O înfrângere care îi pune cariera sub semnul întrebării: ”Va fi o decizie grea”