Snooker

Ronnie O’Sullivan cucerește titlul la Masters pentru a opta oară în carieră. La 48 de ani stabilește un nou record în snooker

Sursă foto: captura TV Eurosport

Condus aproape în permanență de Ali Carter în finala programată la Londra pentru un maxim posibil de 19 jocuri, Ronnie O’Sullivan a găsit resursele necesare pentru a reveni pe final și a obține al optulea său titlu de Masters.

Cel supranumit ”Racheta” pentru iuțeala jocului său la masa de snooker a obținut victoria, cu 10-7, deși după 13 frame-uri disputate condusese o singură dată, la 1-0.

Carter, un jucător prezent doar pentru a doua oară într-o finală de Masters, după cea pierdută în 2020 în fața lui Stuart Bingham, a condus cu 4-2 și 5-3 la finalul primei sesiuni.

Ronnie O’Sullivan a ridicat vizibil nivelul jocului în sesiunea de seara, cea decisivă, reușind să egaleze scorul (6-6), pentru ca apoi să preia conducerea (8-7).

A fost momentul decisive când Carter a înțeles că meciul este pierdut, ”Căpitanul” oferindu-I lui Ronnie ocazie după ocazie pentru a închide meciul.

Nu înțeleg cum am câștigat acest turneu. Am tras din răsputeri. În această seară m-am gândit doar să-l fac pe Ali Carter să merite victoria. M-a interesat doar să joc și să văd ce se întâmplă. El a jucat bine în prima sesiune, dar în sesiunea finală el n-a jucat prea bine. Mi-a oferit șanse și am încercat să profit de ele”, a declarat Ronnie O’Sullivan imediat după victoria cu Ali Carter.

100.000 de lire sterline a obținut Ali Carter pentru finala disputată anul acesta la Masters.

Ronnie O’Sullivan s-a ales cu 250.000 de lire sterline pentru al optulea titlu de Masters din carieră și primul după o așteptare de șapte ani.

Acesta a mai câștigat Mastersul în 1995, 2005, 2007, 2009, 2014, 2016 și 2017, având alte șase finale pierdute.

Ronnie O’Sullivan deține acum recordul pentru cel mai tânăr campion la Masters, dar și recordul pentru cel mai vârstnic jucător care a ridicat trofeul. ”Racheta” a împlinit 48 de ani în decembrie și promite să nu se oprească prea curând.

Voi încerca în continuare să joc până când nu voi mai fi capabil să introduc bile în buzunare. Întotdeauna a contat pentru mine felul în care am jucat. E un bonus dacă voi câștiga câteva turnee pe an”, a spus Ronnie după victoria cu Ali Carter.

În mod cât se poate de clar obiectivul său rămâne câștigarea Campionatului Mondial pentru a opta oară în carieră.

”În februarie-martie voi vedea dacă jocul meu e suficient de bun pentru a câștiga Campionatul Mondial. Trebuie să merg acolo cu încredere, e dificil pentru că vor fi meciuri mai lungi. Sunt un competitor și voi continua să fac asta”, a adăugat Ronnie O’Sullivan.

 


Ronnie O’Sullivan cucerește titlul la Masters pentru a opta oară în carieră. La 48 de ani stabilește un nou record în snooker