Cupa Mondială de Rugby 2023

O nouă înfrângere rușinoasă pentru România la Cupa Mondială

Sursă foto: https://twitter.com/Springboks/

România continuă să facă figurație la Cupa Mondială de rugby și a pierdut cu 76-0 confruntarea cu Africa de Sud, deținătoarea titlului mondial.
Așa am trăit Africa de Sud - România la Cupa Mondială. Am asistat la o adevărată comedie!
Rezultate și program la Cupa Mondială

Este a treia cea mai categorică înfrângere a României în istorie la Cupa Mondială și pentru prima dată când pierdem un meci fără să marcăm vreun punct pe tabelă.

Un meci despre care nu se pot spune prea multe. Doar că Africa de Sud a jucat cu echipa de rezerve și că în minutul 12 selecționata Springboks obținea deja punctul bonus ofensiv după marcarea celui de-al patrulea eseu.

În final ne-au marcat nu mai puțin de 11 eseuri, Cobus Reinach și Makazole Mapimpi trecându-și fiecare în cont câte trei încercări.

România a avut o singură șansă de a pune puncte pe tabelă, printr-o lovitură de pedeapsă ratată complet în prima repriză.

Am mai avut o fază de atac în finalul primei părți, când am adus mingea la doi metri de terenul de țintă advers după o margine, dar multitudinea de erori nepermise la acest nivel au arătat încă o dată cât suntem de departe de ceea ce se joacă în rugbyul actual.

După 82-8 cu Irlanda și 76-0 cu Africa de Sud urmează partidele cu Scoția și Tonga, apoi vom reveni cu picioarele pe pâmânt în al doilea eșalon european, unde nu mai reușim să ținem pasul cu echipe precum Portugalia sau Spania, Georgia fiind de mult în fața noastră.

În acest context, e foarte probabil ca această prezență la Cupa Mondială să fie ultima pentru România până la un eventul reset din temelii al acestui sport.



O nouă înfrângere rușinoasă pentru România la Cupa Mondială