Handbal

Romania pierde primul meci la Campionatul European

Sursă foto: https://www.facebook.com/ihf.info

Debut cu stangul pentru nationala feminina a Romaniei la Campionatul European de handbal feminin gazduit de Danemarca. Neagu si compania au cedat in fata Germaniei, scor 19-22 (10-13), un meci in care n-am condus nici macar o data.

Asa am trait Romania - Germania la Campionatul European

Romania a inceput greu partida cu Germania de la Kolding, marcand un singur gol in primele zece minute, prin Lorena Ostase.

Germania punctase de sapte ori intre timp, profitand de jocul nostru dezorganizat pe faza defensiva si pe lipsa de inspiratie la finalizare.

Nici macar Cristina Neagu nu a reusit sa se adune in fata portii adverse, ratand o aruncare de la 7 metri in minutul 6, cand tabela arata 3-0 pentru Germania.

Din minutul 13 am inceput sa vedem adevarata fata a Romaniei. Au fost cinci minute de vis, cu patru goluri la rand marcate de tricolore prin Ostase, Buceschi de doua ori si Neagu in sfarsit cu o aruncare de la 9 metri prinsa de radare cu 95 km/h.

N-am reusit sa ne apropiem la mai putin de doua goluri si am incheiat in cele din urma repriza la 10-13, dupa ce Germania ne-a inscris dintr-o aruncare de la 7 metri validata in urma probei video.

Intr-o prima faza portarita Dumanksa reusise sa apere, insa mingea a revenit la Naidzinavicius care a marcat fara opozitie.

O prima repriza in care Eliza Buceschi a fost cea mai buna marcatoare din tabara noastra, cu trei reusite. Aceasta a fost secondata de Osatse si Laslo, fiecare cu doua goluri.

Un simplu foc de paie in repriza a doua

Romania a inceput in forta partea secunda si a marcat de patru ori la rand dupa ce Germania inscrisese primul gol.

Reusitele lui Laslo, Popa, Neagu si Ostase ne-au adus pentru prima data la egalitate cu Germania de la inceputul meciului (14-14 in minutul 36).

Am ramas aproape la 15-15 dupa un gol marcat de Neagu, dupa care am pierdut definitiv contactul cu adversarele.

Intre minutele 42 si 52 Romania n-a marcat niciun gol, in timp ce Germania a punctat de trei ori.

Pe finalul partidei am reusit sa stabilizam diferenta la doua lungimi, insa cele doua arbitre Bonaventura din Franta au inventat o eliminare la Seraficeanu care a taiat complet elanul echipei Romaniei.

Marcatoarele Romaniei in acest meci: Neagu (4 goluri), Buceschi, Ostase, Laslo (3), Subtirica (2), Dinca, Iuganu, Seraficeanu, Popa (1).

Romania a avut doua aruncari de la 7 metri ratate in prima repriza si nu mai putin de patru eliminari in partea secunda. Amanunte care in final au inclinat balanta in favoarea Germaniei.

Pentru echipa noastra urmeaza meciul cu Polonia, sambata, de la ora 17:00. Un meci care devine decisiv in economia calificarii in grupele principale.



Romania pierde primul meci la Campionatul European