Handbal

CSM București a transferat căpitanul naționalei Germaniei

Sursă foto: https://twitter.com/BVB

Echipa CSM București mută în perspectiva sezonului viitor și aduce una dintre cele mai valoroase jucătoare ale momentului.

CSM București s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor

Alina Grijseel, căpitanul naționalei Germaniei, se va alătura formației CSM București din vara acestui an.

În prezent, Grijseel evoluează în Franța pentru Metz Handball și va fi adversara ”tigroaicelor” în dubla din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Prezentarea oficială pe site-ul CSM București

Alina Grijseels, jucătoarea de 27 de ani care din vară va face parte din lotul CSM București, evoluează la Metz pe postul de centru, dar poate prelua și rolul de inter dreapta. În sezonul 2021-2022 al EHF Champions League a avut o evoluție foarte bună în tricoul lui Borussia Dortmund, cu un total de 84 de goluri înscrise, deși echipa sa a fost oprită în play-off-ul pentru ”sferturi” de Metz.

Un sezon mai târziu, Dortmund nu a mai evoluat în Liga Campionilor, dar Grijseels a fost unul dintre motoarele echipei până în Final 4-ul EHF European League. Cei de la Metz nu au uitat jocul Alinei din dubla anului precedent, mai ales pe teren propriu, când a înscris 9 goluri, și au obținut semnătura centrului german din vara anului 2023.

Căpitan al Naționalei țării sale, Grijseels a fost una dintre jucătoarele de bază ale Germaniei la Mondialul de la finalul anului trecut, cu care a terminat pe locul 6, marcând de 3 ori și în poarta României.

La Metz a avut un plus pe finalul sezonului regulat al EHF Champions League. A fost una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei sale și a înscris goluri importante în ultimele trei etape în porțile echipelor puternice din grupă: 5 cu Esbjerg, 4 cu Ikast, 4 cu FTC. A avut astfel o contribuție majoră la turul de forță care i-a asigurat lui Metz locul întâi în grupă în sezonul regulat al Ligii Campionilor.

 


CSM București a transferat căpitanul naționalei Germaniei