Handbal

Romania pierde la un gol in fata campioanei mondiale Olanda

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal/

Nationala feminina a Romaniei a debutat cu infrangere la Campionatul European. In primul meci sustinut in Grupa C, Romania a pierdut in fata Olandei, campioana mondiala in exercitiu, scor 28-29 (12-14).

Un meci disputat la Skopje care a inceput in nota de dominare a jucatoarelor pregatite de Per Johannson. Olanda s-a desprins rapid la 6-3 pe tabela, insa prima eliminare a meciului a intrerupt seria batavelor. Romania a profitat de superioritatea numerica aparuta si dupa 13 minute scorul redevenea egal (6-6), dupa un gol marcat de Sonia Seraficeanu.

Pentru prima data Romania a trecut la conducere pe tabela in minutul 14, dupa reusita pivotului Crina Pintea (7-6). Am mai condus o data la 8-7, dupa care Olanda a trecut din nou la carma partidei. La 9-9, in minutul 20, Pintea a primit cea dintai eliminare in tabara noastra. Romania a scos portarul pe faza de atac si am incasat doua goluri consecutive de la centrul terenului. In tentativa de a impiedica una dintre reusitele echipei adverse, portarita Yulia Dumanska s-a ciocnit violent de bara avand nevoie de cateva minute pentru a se putea ridica de la pamant. Dumanska a plecat pe picioarele ei spre banca, dar n-a mai intrat in meci pana la final.

Olanda a intrat la cabine cu 14-12, dupa o repriza in care Pintea a fost cea mai buna marcatoare de la noi, cu patru reusite. Singurul gol marcat de Cristina Neagu a venit in minutul 26 dintr-o aruncare de la 7 metri.

Neagu a intrat mult mai hotarata in partea secunda si a marcat doua goluri la rand prin care Romania egala pe tabela (14-14).

In minutul 40 partida era inca in echilibru, cu Olanda avand un singur gol avantaj pe tabela. A urmat o perioada de dominare puternica din partea campioanelor mondiale, Olanda desprinzandu-se la cinci goluri diferenta la jumatatea reprizei (23-18).

Romania nu a cedat si am revenit pe final, reusind in extremis egalarea (25-25), cu sapte minute inaintea finalului. O eliminare dictata la Pintea ne-a taiat insa elanul si Olanda se desprindea decisiv la 27-25.

Cu ceva mai multa atentie in secventele de final poate ca am fi reusit sa smulgem macar remiza, la final dezamagirea citindu-se pe chipurile jucatoarelor noastre in frunte cu Pintea (5 goluri). Tot cinci goluri au mai marcat Sonia Grozav si Eliza Buceschi.

Neagu a ramas datoare pentru partidele viitoare, trecandu-si in cond doar trei goluri din 11 aruncari.

Laura van der Heijden a incheiat partida cu procentaj maxim, 7 goluri din tot atatea aruncari.

Pentru Romania urmeaza meciul cu Franta, campioana olimpica de la Tokyo, luni seara, de la 21:30.



Romania pierde la un gol in fata campioanei mondiale Olanda