Handbal

Romania pierde cu Ungaria in ultimul meci din grupe. UPDATE: Calificare in extremis in semifinale!

Sursă foto: https://fra2018.ehf-euro.com

Echipa Romaniei avea nevoie de victorie sau meci egal cu Ungaria pentru a obtine calificarea in semifinalele Campionatului European, dar am pierdut la doua goluri si am ramas la mana rezultatului dintre Olanda si Germania. Batavele s-au impus la sase goluri diferenta, scor 27-21, astfel ca Romania se califica in semifinale de pe locul doi si va intalni Rusia!

Romania a inceput ideal partida si a condus chiar si cu cinci goluri diferenta, scor 11-6, la jumatatea primei reprize.

Spre finalul primei reprize jocul Romaniei a scazut in intensitate si Ungaria a echilibrat partida restabilind egalitatea cu un minut inaintea pauzei (15-15).

Asa am trait Romania - Ungaria pentru un loc in semifinalele Campionatului European

La cabine s-a intrat la egalitate, scor 17-17, dupa care Ungaria a preluat in premiera conducerea in minutul 32 si nu a mai cedat initiativa pana la final.

Jocul Romaniei a mers din rau in mai rau diferenta crescand chiar si la patru goluri diferenta.

In minutul 52 Romania a suferit o grea pierdere prin accidentarea Cristinei Neagu, jucatoare care a fost scoasa de pe teren direct pe targa.

Am egalat prin Dragu in minutul 53 (27-27), dar in final n-am avut luciditate pentru a ne apropia la mai mult de doua goluri. Doua aruncari de la 7 metri am ratat in ultimele doua minute!

Calificarea in semifinale se va decide in urma rezultatului dintre Olanda si Germania. Pentru ca Romania sa ajunga in semifinale, Olanda nu trebuia sa invinga Germania la 13 sau mai multe goluri si nu s-a intamplat acest lucru.

Astfel, Romania merge de pe locul doi in careul de asi si va intalni Rusia, castigatoarea grupei 1 principale, intr-un meci programat vineri de la ora 18:30.

Pana la urma victoria cu Norvegia, scor 31-23, a cantarit decisiv in economia calificarii in semifinale!



Romania pierde cu Ungaria in ultimul meci din grupe. UPDATE: Calificare in extremis in semifinale!