Handbal

Romania bate zdravan Germania si se califica in grupele principale la Campionatul European

Nationala Romaniei a invins Germania, cu 29-24 (14-11), luni seara, in a doua partida la Campionatul European de handbal feminin din Franta.

O partida pe care echipa Romaniei a controlat-o de la inceput si pana la sfarsit, nelasand Germaniei nicio sansa. Un meci in care am condus la un moment dat, in partea secunda, chiar si cu noua goluri diferenta (25-16).

Eliza Buceschi a fost cea mai buna marcatoare a partidei, cu 11 goluri, dar portarita Denis Dedu a fost declarata cea mai valoroasa jucatoare a meciului.

Asa am trait Romania - Germania la Campionatul European

Desfasurarea meciului

Romania si-a facut bine temele si a inceput in forta meciul, conducand cu 5-1 dupa primele cinci minute, interval in care portarita Denisa Dedu a aparat o aruncare de la 7 metri.

In minutul 10 aceeasi Dedu si-a trecut in cont a doua aruncare de la 7 metri aparata, iar pe faza de atac Neagu ducea scorul la 7-3. Aceeasi Neagu a ratat si ea o aruncare de la 7 metri la scorul de 7-4, dar mingea a ramas cu sansa in posesia noastra.

Cu zece minute inaintea pauzei Romania s-a distantat la 12-7, cea mai mare diferenta din prima repriza. Am continuat sa suferim pe faza defensiva si Geiger a primit usor eliminarea la un contact cu abila Smits.

In cele din urma am intrat la pauza cu avantaj de trei goluri, scor 14-11, dupa o repriza in care atacul a functionat rezonabil, problemele fiind pe faza defensiva. Jocul rapid al Germaniei a prins defensiva Romaniei de multe ori pe calcaie, insa am avut in Denisa Dedu un adevarat inger pazitor.

O repriza pe care Cristina Neagu nu o va uita niciodata, dupa ce a devenit cea mai buna marcatoare din istoria Campionatului European, depasind-o pe unguroaica Agnes Farkas (205 goluri).

Diferenta a continuat sa creasca in partea secunda si a ajuns la noua goluri diferenta in minutul 49, dupa o aruncare a lui Laslo din preajma propriului semicerc.

Cu o evolutie incantatoare in poarta, Dedu si-a trecut la randul sau numele pe lista marcatoarelor cu o aruncare din poarta in poarta, dupa ce Germania jucase fara portar pe faza ofensiva.

O Germanie care in prima etapa a invins surprinzator Norvegia la un gol diferenta, dar care in fata Romaniei n-a miscat fiind redusa la tacere handbalistic vorbind.

Pentru Romania urmeaza meciul cu Norvegia, miercuri de la 22:00, partida in urma careia vom cunoaste configuratia finala a clasamentului, insa Romania nu mai poate rata calificarea in grupele principale.



Romania bate zdravan Germania si se califica in grupele principale la Campionatul European