Handbal

CSM Bucuresti, victorie senzationala cu Ferencvaros in prima mansa a sferturilor

Sursă foto: facebook.com/CSMBOfficial

Campioana CSM Bucuresti a luat o optiune importanta pentru calificarea in Final Four-ul Ligii Campionilor dupa victoria obtinuta, vineri seara, pe teren propriu, in fata celor de la Ferencvaros Budapesta, cu 30-25.

Un succes profilat in ultimele minute, cand CSM-ul a fost echipa mai lucida in atac si care a profitat de mingile pierdute de adversare.

Per Johansson, noul antrenorul al bucurestencelor, le-a surprins in final pe adversare prin introducerea in atac a Biancai Bazaliu, jucatoare care s-a dovedit a fi arma secreta pentru CSM.

Ayglon a deschis scorul cu sansa, in minutul 3, dupa ce mingea aruncata initial de Gullden a intalnit bara si a revenit la jucatoarea din Franta aflata pe urmarire.

Ferencvaros s-a instalat apoi la conducere dupa un 7 metri transformat de Kovacsics si un contraatac dus pana la capat.

De la 8-8 in minutul 13 CSM Bucuresti s-a instalat la carma partidei si s-a distantat la un maxim de cinci goluri, 16-11 in minutul 24 dupa o patrundere de manual din partea Aureliei Bradeanu.

Campioanele Europei nu au reusit sa profite de mai multe nesincronizari aparute in atacul echipei maghiare si, de la un 17-13 in minutul 26, tabela s-a strans la 17-15 la pauza.

CSM a avut ultimul atac pozitional, cu Torstensson care a trimis pe la spate pentru Mehmedovic in extrema, insa portarita Sikora a blocat aruncarea muntenegrencei.

Citește și... Asa am trait: CSM Bucuresti - Ferencvaros

Gullden a incheiat repriza cu 6 goluri marcate din opt aruncari, in timp ce Kovacsics a avut un procentaj fabulos de suta la suta, cu 8 goluri din tot atatea aruncari, cele mai multe de la 7 metri.

In partea secunda CSM a condus cu trei goluri, 22-19 in minutul 38, dupa o aruncare de la 7 metri transformata de Gullden, jucatoare care avea sa fie cea mai buna marcatoare a gazdelor.

Manea a facut 23-20 in minutul 41 cu o aruncare de pe pivot, dupa care s-a intrat intr-o zona cu ratari de ambele parti si in cele din urma Ferencvaros s-a apropiat la un singur gol diferenta.

Finalul a fost unul infernal, cu CSM desprinzandu-se decisiv cu trei goluri la rand in ultimele doua minute efective de joc pe fondul erorilor aparute in ofensive oaspetelor.

Jucatoarele de la Ferencvaros si-au pierdut pur si simplu luciditatea in vacarmul din polivalenta bucuresteana.

Marcatoare

CSM: Gullden (10 goluri), Martin (7), Mehmedovic (4)

Ferencvaros: Kovacsics (11 goluri), Pena (5), Lukacs (4).

Reactii dupa meci

Ungureanu

"Ne bucuram de rezultat, dar pentru mansa retur o vom lua de la zero. Nu vreau sa ne gandim in retur ca avem cinci goluri avans. A fost un meci foarte greu, am intalnit o echipa foarte bine sudata, dar ne-am facut meciul usor cu ajutorul publicului".

Bradeanu

"Putem spune ca suntem cu un pas in Final Four, dar ne asteapta un meci foarte greu in retur. Nu ne gandim la aceasta diferenta, pentru ca in handbal te poti astepta la orice. Va fi foarte greu, pentru ca Ferencvaros are un public numeros si galagios, dar suntem obisnuite sa jucam cu sala plina. Am castigat Liga Campionilor in Budapesta, unde marea majoritatea erau de-ai casei".



CSM Bucuresti, victorie senzationala cu Ferencvaros in prima mansa a sferturilor