Gimnastica

„Tricolorii” au făcut spectacol la Cupa Mondială de la București! (video)

Gimnaștii din lotul de aerobică au câștigat două medalii de aur, una de argint și una de bronz la competiția de la Sala Polivalentă, la care au participat sportivi din 21 de țări, de pe 5 continente.  

Între 13-15 ctombrie, la Sala Polivalentă din București a avut loc Cupa Mondială de gimnastică aerobică, organizată de Federația Română de Gimnastică. Sportivi din 22 de țări de pe 5 continente s-au luptat pentru trofee și medalii la competiția din Capitală, acesta fiind cel mai important concurs dinaintea Campionatului European din Antalya, care va avea loc în noiembrie.  

La eveniment, România a participat cu 11 sportivi: Daniel Țavoc, David Gavrilovici, Leonard Mantea, Darius Branda, Antonio Surdu, Mădălin Boldea, Claudia Ristea, Miruna Iordache, Larisa Suiu, Sandra Dincă, Daria Mihaiu. Lotul național de seniori este antrenat de Maria Fumea, antrenor principal și de Mădălina Cioveie și Cristina Spînu, antrenori secunzi.

Românii au ridicat publicul în picioare cu evoluțiile lor!Larisa Șuiu, Daniel Țavoc, Darius Branda,  Leonard Manta și David Gavrilovici au avut o evoluție impecabilă la Grup și cu  20.233 puncte au câștigat medalia de aur. Argint pentru Italia, 19.589 puncte, bronz pentru Turcia, 18.900. 

Daria Mihaiu, Sandra Dincă, Larisa Șuiu, Claudia Ristea, Mădălin Boldea, Vlăduț Popa, Antonio Surdu și David Gavrilovici au primit cele mai mari note la execuție și la artistic și cu 17.450 au urcat pe prima treaptă a podiumului. Argint pentr Spania, 17.000 puncte, bronz pentru Finlanda, 16.950 . 

Argint pentru Claudia Ristea, Leonard Manta și David Gavrilovici care au primit 19.928 puncte pentru evoluția lor  în proba de Trio,  cu doar 2 zecimi mai puțin decât  italienii Sara Cutini, Francesco Sebastio și Davide Nacci. Pe ultimul loc al podiumului a fost Franța (Maelys Lenclos, Clara Lestruhaut, Victoria Trosset) cu 19.776 puncte. 

Sandra Dincă și Daniel Țavoc au câștigat bronzul în proba de perechi. Românii de la Perechi mixte au obținut 19.400, fiind devansați de  reprezentanții Italiei ( Lucrezia Rexepi, Matteo Falera)- 19.800 și Ucrainei (Anastasiia Kurashvili, Stanislav Halaida)- 19.600. 

 Cei 2 concurează împreună în această probă de doar câteva luni. 

„Sunt mândru de medaliile pe care eu și Sandra le-am câștigat. Sunt sigur că la european vom lua aurul. Publicul a fost extraordinar, având în vedere că atunci când concurăm în alte țări nu avem susținători, acum să auzim sala cum striga <> a fost foarte bine” - Daniel Țavoc, component al lotului național de seniori de gimnastică aerobică al României.  

„Emoțiile au fost mai mari pentru mine, mai ales că a fost și familia mea în sală. Asta m-a și ajutat foarte mult, am fost mai concentrată, ne-am dorit mult mai mult știind că toți vor să ne vadă pe podium”- Sandra Dincă, componentă a lotului național de seniori de gimnastică aerobică al României.   

Pentru David Gavrilovici, competiția de la București a  fost primul concurs internațional la care a concurat după o pauză de un an, din cauza unei accidentări! La Cupa Mondială de la Polivalentă, el a concurat în 3 probe, grup, aerobic dance și trio.  

„Sunt foarte bune aceste medalii. Suntem încântați și bucuroși pentru aceste rezultate, clar nu trebuie să ne îmbătăm, mai ales că urmează un concurs” -David Gavrilovici, component al lotului național de seniori de gimnastică aerobică al României.  

Tinerii sportivi au avut emoții mari, dar nu atunci când au concurat!  

„Este emoționant să ți se cânte imnul și în străinătate și în țară. A fost foarte bine că aici am avut galeria lângă noi, prietenii, famila a fost super” -David Gavrilovici, component al lotului național de seniori de gimnastică aerobică al României.  

În luna noiembrie, românii de la aerobic au de dat un examen important, Campionatul European din Antalya.  

„Clar, ne dorim aurul, cât mai multe medalii de aur și să auzim imnul cum cântă pentru noi” -David Gavrilovici, component al lotului național de seniori de gimnastică aerobică al României.  



„Tricolorii” au făcut spectacol la Cupa Mondială de la București! (video)