Gimnastica

Săptămână cu emoții pentru gimnaștii români! Muntean țintește finala europeană! (VIDEO)

Singurul gimnast calificat la Jocurile Olimpice vrea să se califice în finala de la paralele la Europenele de la Rimini.

Gimnastica românească este gata de o nouă provocare: Campionatul European masculin de la Rimini va începe miercuri, iar sportivii noștri sunt gata de luptă. Liderul echipei noastre este Andrei Muntean, singurul gimnast calificat la Jocurile Olimpice.

Pentru Andrei va fi prima competiție din carieră pe care o are în Italia și acesta e un motiv în plus pentru el de speranță. 

„Este prima dată când merg în Italia. De obicei când am o acțiune ce se întâmplă prima dată undeva, iese foarte bine. Sper și acum să iasă lucrurile așa cum îmi doresc. Aș vrea să prind o finală” – Andrei Muntean, gimnast.

El va profita de ocazie pentru a-și completa colecția de căni de la Starbucks, pentru că are câte una din fiecare țară în care a concurat.

„Cu siguranță îmi voi lua ceva. Sunt și un colecționar de căni Starbucks, dar cea mai important e performanța” – Andrei Muntean, gimnast.

Andrei s-a pregătit pentru această competiție participând inclusive la concursuri de gimnastică online!

„E interesant, dar ne și ajută. Oricum aveam verificări, dar așa, online, putem să concurăm și cu ceilalți sportivi din afară, am avut și arbitri internaționali” – Andrei Muntean, gimnast.

Andrei Muntean are ca obiectiv să se califice în finala de la paralele.

„E o competiție de pregătire, dar în același timp îmi doresc să obțin un rezultat foaret bun. Foarte bun înseamnă în primul rând să prind o finală. Exercițiul trebuie să fie foarte curat, și în finală nu se știe. Eu merg cu toată încrederea” – Andrei Muntean, gimnast.

Nu ar refuza o carieră în televiziune

Pentru sportivul nostru, Jocurile Olimpice vor fi ultima competiție din carieră. El nu ar spune apoi nu unei cariere în televiziune și provocărilor unei emisiuni concurs. Ba recunoaște că nu ar refuza o eventuală probă inedită.

„Sunt deschis la toate provocările. Aș încerca și la Asia Express, de ce nu? Dacă ar trebui, ar fi o provocare destul de mare să mănânc viermi. Ca să fiu siner, nu m-am confruntat cu astfel de provocări, dar de ce nu, poate încercăm” – Andrei Muntean, gimnast.

În lotul echipei noastre este și Răzvan Marc, care revine în competiții după aproape un an.

„Am avut operație la umăr, și acum ligamentul e prins într-o ancoră. A fost foarte greu. Îmi venea tot timpul sentimentul să fac cu ceilalți la capacitate maximă, dar am înțeles că e parte din proces și căă trebuie să trec și prin astea ca să știu ce înseamnă că sunt bine, sănătos, și să știu să profit de perioadele respective” – Răzvan Marc, gimnast.

După cum recunoaște, timpul a trecut foarte greu în afara sălii de concurs.

„A fost foarte greu, dar sunt bucuros că împreună cu cei de la recuperare am reușit să fac și niște exerciții care implică chestii foarte de bază din gimnastică și îmi mai alinau puțin <>” – Răzvan Marc, gimnast.

În continuare bara a rămas aparatul preferat, însă spune că ușor-ușor își revine în formă și la celelalte.

„La unele aparate pot zice că sunt în formă destul de bună, dar mai am la altele. Acum cel mai bun aparat al meu e bara, 100%, și pot să zic că și solul e bun” – Răzvan Marc, gimnast

Marius Berbecar :”Nu e presiune”

Antrenorul coordonator, Marius Berbecar, e încrezător în șansele sportivilor săi.

„La Campionatul European îmi doresc pentru băieți să văd că se bucură de competiție. Nu avem de obținut o performanță extraordinară, nu avem de calificat la Campionatul Mondial. Presiunea nu va fi pe ei, vreau să văd că se bucură de competiție și automat vor veni și rezultatele” – Marius Berbecar, antrenor coordonator lot gimnastică masculin.

Antrenorul lotului masculin nu colecționează căni, precum Andrei Muntean, ci magneți. Problema este că nu prea mai are unde să-i pună pe frigider.

„De obicei cumpărăm magneți, dar frigiderul e cam plin, nu mai e loc de magneți” – Marius Berbecar, antrenor coordonator lot gimnastică masculin.

După ce Campionatul European se va termina, Marius Berbecar speră că se va duce să se relaxeze la pescuit. El spune că cei mai pasionați din lot sunt frații Burtănete, iar cel mai norocos Alex Urzică, fiul lui Marius, antrenorul secund al lotului.

„Mai merg la pescuit, foarte rar, dar când am posibilitatea, da, merg. Frații Burtănete sunt foarte pasionați de pescuit, dar cred că cel mai norocos e Alex, băiatul lui Marius” – Marius Berbecar, antrenor coordonator lot gimnastică masculin.



Săptămână cu emoții pentru gimnaștii români! Muntean țintește finala europeană! (VIDEO)