Gimnastica

Marian Dragulescu, calificat in doua finale pe aparate. Aproape de doborarea unui record

Sursă foto: twitter.com

Speranta Romaniei la medalii in competitia masculia la Campionatul European de la Cluj se leaga de numele lui Marian Dragulescu, cel mai experimentat gimnast roman al momentului.

Dragulescu s-a calificat in doua finale pe aparate, la sarituri cu prima nota dupa calificari (14.666) si la sol cu a doua nota din concurs (14.666).

Romania nu va mai avea niciun alt reprezentant in finalele pe aparate si nici in finala concursului individual compus de vineri, dupa ce niciunul dintre sportivii intrati in calificari nu a concurat la toate aparatele.

Nadia Comaneci, simbolul gimnasticii romanesti si ambasadoarea Campionatelor Europene de la Cluj, si-a declarat sustinerea pentru Marian Dragulescu.

"Eu am încredere în el, mai ales după exercițiile pe care le-a arătat azi, că va putea să obțină medalii în cele două finale", a spus Nadia Comăneci pentru AGERPRES.

Dragulescu si Comaneci sunt la egalitate in ceea ce priveste numarul de titluri europene cucerite, cate noua in palmaresul fiecaruia. Dragulescu are sansa de a o depasi la acest capitol pe cea mai mare gimnasta din toate timpurile.

Marian Dragulescu a egalat-o pe Nadia Comaneci in 2005, atunci cand a obtinut ultimul sau titlu european la sol. La ultima editie a Campionatelor Europene, in 2016, Dragulescu a fost singurul gimnast care a adus medalii pentru echipa masculina, argint la sol si sarituri.

Finala masculina de la sol este programata sambata, in timp ce finala de la sarituri va avea loc duminica.

Pana atunci, joi, este programat concursul feminin de calificari, urmand ca sambata sa aiba loc cele doua finale la individual compus.



Marian Dragulescu, calificat in doua finale pe aparate. Aproape de doborarea unui record