Ciclism

Un columbian a castigat Paris-Nisa. Contador, lider in Tirreno-Adriatico

Carlos Betancour de la echipa AG2R s-a impus in editia din acest an a cursei Paris-Nisa, prima mare intrecere pe etape din calendarul profesionist.

Rutierul columbian a ajuns in galben la Nisa si l-a devansat pentru 14 secunde pe campionul mondial Rui Costa de la echipa Lampre.

Podiumul la general a fost completat de francezul Arthur Vichot de la FDJ, cel care a si castigat de altfel etapa finala de la Nisa la sprint in fata spaniolului Jose Joquin Rojas GIl si a conationalului sau Cyril Gautier.

In alta ordine de idei, Alberto Contador arata o forma extraordinara in Tirreno-Adriatico, cursa celor doua mari disputata in Italia.

Spaniolul de la Tinkof-Saxo a obtinut a doua victorie consecutiva intr-o etapa cu final in urcare, succes in urma caruia a preluat tricoul albastru de lider al ierarhiei generale.

Contador l-a devansat cu sase secunde pe neamtul Simon Geschke de la Giant-Shimano si cu 45 de secunde pe americanul Benjamin King de la Garmin-Sharp.

La general, Contador are un avans de 2 minute si opt secunde in fata columbianului Nairo Quintana cu doua etape ramase de disputat pana la finalul Cursei celor doua mari.



Un columbian a castigat Paris-Nisa. Contador, lider in Tirreno-Adriatico