Turul Frantei

Wiggins renunta la statutul de favorit in Turul Frantei

Britanicul Bradley Wiggins a dezvaluit, miercuri, ca va participa la editia cu numarul 100 a Turului Frantei doar pentru a se pune în slujba coechipierului sau Christopher Froome, cel pe care l-a învins în 2012.

”Este greu sa spui cum este traseul pentru ca am vazut doar niste profiluri de etape. Turul Frantei este mereu dificil. Diferentele vor fi mici la contratimpul pe echipe pentru ca este scurt. Mereu sunt cazaturi imprevizibile. Pentru mine Turul Italiei si Paris-Roubaix sunt singurele curse care se ridica la nivelul Turului Frantei. Eu voi fi la startul Turului Frantei doar daca va trebui sa-l ajut pe Chris, dar prioritatea mea ramâne Turului Italiei. Iubesc aceasta cursa. Deci da, în Turul Frantei voi fi locotenentul lui Chris Froome”, a spus Wiggins la microfonul Eurosport.

Asadar omul care a cucerit tricoul galben în 2012 va merge în Giro pentru a câstiga al doilea Mare Tur din cariera sa, iar în Marea Bucla va face jocurile pentru coechipierul sau Froome.

La editia din 2012 nu putini au fost cei care l-au vazut pe Froome mult mai puternic în comparatie cu Wiggins, însa jocurile de echipa au facut ca britanicul nascut la Nairobi sa se ramâna pâna la capat în slujba lui Wiggins.

”Traseul arata extraordinar si nu este un Tur atât de greu pe cât ma asteptam. Vor fi câteva provocari mari, dar ma asteptam la catarari mai grele. Este foarte greu sa concurez în doua Mari Tururi în acelasi an, asa ca voi lupta pentru victoria le general doar într-o cursa, iar în cealalta ma voi concentra doar pe obtinerea unor victorii de etapa. Cred ca lui Alberto Contador i se potriveste cel mai bine acest traseu”, a spus Froome dupa ce a fost dezvaluit traseul Turului Frantei din 2013.



Wiggins renunta la statutul de favorit in Turul Frantei