Turul Frantei

Un francez lasă plutonul în offside și câștigă etapa de la San Sebastian, în Turul Franței

Sursă foto: captura TV Eurosport

După ce în 2022 francezii au așteptat până în etapa a 19-a pentru a vedea victoria unui conațional, de această dată prima victorie a unui rutier din Hexagon a venit devreme, în etapa a doua, cu final programat la San Sebastian.

Victor Lafay de la echipa Cofidis a atacat furibund la intrarea în ultimul kilometru al unei etape de 208.9 kilometri între Vitoria Gazteiz și San Sebastian, în Țara Bascilor din nordul Spaniei.

Atacul lui Lafay a îngenuncheat un pluton al favoriților la general controlat de echipa Jumbo-Visma pentru lansarea spre victorie a lui Wout Van Aert.

Mi-a plăcut cursa astăzi. Când am văzut linia de sosire și 400 de metri am dat totul. În a doua mea etapă din Turul Franței să câștig este ceva incredibil. M-am simțit bine pe cățărare, am stat alături de ei și mi-am dat seama că pot încerca pe final”, a spus Lafay după cea mai importantă victorie a carierei.

În vârstă de 27 de ani, Lafay mai avea o victorie în Turul Italiei, ediția 2021. Este doar a patra victorie din carieră la profesioniști.

Podiumul etapei a fost completat de Van Aert și Tadej Pogacar.

Pogacar vs Vingegaard pe cățărare

Ultima ascensiune de pe traseul etapei a 2-a a adus în prim plan duelul dintre Tadej Pogacar și Jonas Vingegaard pentru secundele de bonificație acordate în vârful ascensiunii de categoria a 2-a Jaizkibel.

Pogacar a trecut primul și a creat un ecart de 15 secunde față de urmăritori, dar Vingegaard n-a dorit să colaboreze la trenă și cei doi au lăsat pedala fiind prinși de plutonul restrâns.

Lider neschimbat la general

Adam Yates rămâne lider la general, păstrându-și tricoul galben pentru șase secunde în fața lui Pogacar și a frateului său pe care l-a învins în prima etapă, Simon Yates. Pe patru a urcat Lafay, la 12 secunde de lider.

Între Pogacar și Vingegaard sunt 9 secunde.



Un francez lasă plutonul în offside și câștigă etapa de la San Sebastian, în Turul Franței