Turul Frantei

Schimbare de lider în Turul Franței. Ecart important între primii doi favoriți la general

Sursă foto: https://twitter.com/JumboVismaRoad

Australianul Jai Hindley a dat o dublă lovitură în etapa a 5-a din Turul Franței, o manșă de 162.7 kilometri între Pau și Laruns încheiată în mai puțin de patru ore de cursă.

Aflat la prima participare din carieră în Turul Franței, Hindley a atacat pe ultima cățărare a zilei, Col de Marie Blanche (cat.1) și a ajuns singur la sosire.

Câștigătorul Turului Italiei din 2022 l-a devansat cu 32 de secunde pe italianul Giulio Ciccone, pentru ca podiumul etapei să fie completat de austriacul Felix Gall.

Danezul Jonas Vingegaard, cel care s-a impus în ediția precedentă din Turul Franței, a atacat și el pe cățărare profitând de ziua mai puțin reușită a rivalului Tadej Pogacar.

Slovenul a suferit în tentativa de a-l ajunge pe Vingegaard și la final diferența dintre cei doi a fost de peste un minut în favoarea nordicului.

Noul lider al ierarhiei generale după această etapă explozivă a devenit Hindley, purtător în premieră al tricoului galben.

Hindley are 47 de secunde în fața lui Vingegaard, în timp ce Pogacar a coborât patru poziții și ocupă locul șase acum, la un minut și 40 de secunde în urma noului lider.

Joi este programată prima etapă cu final în cățărare la Cambasque, în masivul muntos al Pirineilor.

La mijlocul etapei de doar 144.9 km rutierii vor trece peste legendarul Col du Tourmalet, la 2112 metri altitudine.

O cățărare care a scris istorie în Turul Franței și care va fi precedată de trecerea peste Col d Aspin, la 1485 de metri deasupra nivelului mării.



Schimbare de lider în Turul Franței. Ecart important între primii doi favoriți la general