Turul Frantei

Wiggins raspunde cum stie mai bine criticilor: ”Nu sunt un rutier de c...t ca altii”

Deranjat de mai multe interpelari cu privire la subiectul sensibil al dopajului si mai ales dupa o etapa a 10-a în care a trebuit sa traga tare pentru a neutraliza atacul pe coborâre initiat de italianul Vincenzo Nibali, liderul Turului Frantei, Bradley Wiggins, a iesit la atac si a raspuns criticilor cum stie el mai bine.

”Înteleg întrebarile cu privire la dopaj din punctul de vedere al mass-media, dar nu sunt obligat sa stau si sa raspund chiar la toate si sa ma justific pentru orice am facut pe lumea asta. Nu sunt un ciclist de c...t ca altii venit în pluton de niciunde. Am fost de trei ori campion olimpic pe velodrom si oamenii trebuie sa realizeze ce forta trebuie sa ai pentru a cuceri medalia olimpica de aur la urmarire. Am fost de sase ori campion mondial, am fost al patrulea în Turul Frantei, al treilea în Turul Spaniei anul trecut. Asa ca nu e ca si cum as fi ajuns aici de niciunde”, a declarat Wiggins.

Rutierul britanic de la Sky a obtinut la Besancon, în etapa a 9-a, prima sa victorie din cariera în Turul Frantei, dupa ce a dominat categoric contratimpul individual din acea zi.

Referitor la acuzatiile de dopaj care îi sunt aduse pe canale mai mult sau mai putin oficiale, Wiggins a replicat: ”Am fost testat de UCI numai Dumnezeu stie de câte ori pe an, de câte ori în Dauphine (n.r. – cursa pe etape câstigata în acest an) si teste de sânge în fiecare zi. Ce pot face mai mult de atât? La finalul fiecarei zile sunt om si nu robot. Sunt doar un tip din Londra care s-a întâmplat sa ajunga ciclist. Am facut greseli la viata mea, pot jura pentru asta, si nu sunt modelul perfect de urmat. Sunt bun pe bicicleta mea si nu stiu ce altceva as putea face în afara ciclismului”.

Bradley Wiggins conduce autoritar Turul Frantei dupa primele zece etape, timp în care a acumulat un avans de 1 minut si 53 de secunde în fata principalului sau rival Cadel Evans.



Wiggins raspunde cum stie mai bine criticilor: ”Nu sunt un rutier de c...t ca altii”