Turul Frantei

Schimbare de lider in Turul Frantei. Sagan e noul tricou galben

Sursă foto: twitter.com/letour

Dubla lovitura pentru slovacul Peter Sagan in etapa a 2-a din Turul Frantei.

Campionul mondial in exercitiu a castigat etapa desfasurata intre localitatile Mouilleron-Saint-Germain şi La Roche-sur-Yon, pe distanta a 182.5 km, si a preluat tricoul galben de la columbianul Fernando Gaviria.

Sagan i-a invins la un sprint redus pe francezul Arnaud Demare (FDJ) si pe italianul Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida).

Gaviria, principalul favorit al etapei cu final la sprint masiv, a fost implicat intr-o cazatura in ultimii kilometri si a ratat sansa de a sprinta pentru apararea tricoului galben.

Etapa a fost marcat de o evadare care a debutat la kilometrul 3 si din care au facut parte Sylvain Chavanel (Direct Energie), Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) si Michael Gogl (Trek-Segafredo).

Smith a castigat singura catarare a zilei, o ascensiune de categoria a 4-a, si devine primul neozeelandez din istorie care va purta un tricou distinctiv in Turul Frantei, pe cel alb cu buline rosii.

De asemenea, in etapa de duminica am consemnat si primul abandon al cursei. Tsgabu Grmay (Trek-Segafredo) s-a retras la kilometrul 86 din cauza unor probleme abdominale. Astfel in cursa raman 175 de rutieri.

Turul Frantei programeaza luni, la Cholet, prima etapa contratimp din acest an. Va fi un contratimp pe echipe in lungime de 35 km.

Rezumatul etapei a 2-a:



Schimbare de lider in Turul Frantei. Sagan e noul tricou galben