Turul Frantei

Prima victorie franceza in actuala editie de Turul Frantei

Sursă foto: https://twitter.com/directvelo

Francezii au asteptat pana in etapa a 19-a din cele 21 programate pentru a-si vedea unul dintre conationalii prezenti in cursa pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Christophe Laporte de la echipa Jumbo-Visma a surprins plutonul, vineri, in ultimul kilometru al etapei de 188.5 borne dintre Castelnau-Magnoac si Cahors.

Cand toate cartile pareau facute pentru un sprint masiv, Laporte s-a desprins intr-o prima faza alaturi de alti doi rutieri, pentru ca la intrarea in ultimii 500 de metri sa ramana singur in frunte in urma unui efort sustinut.

Laporte a trecut primul linia de sosire cu o secunda in fata belgianului Jasper Phillipsen de la Alpecin, podiumul fiind completat de italianul Alberto Dainese de la DSM.

Pentru Laporte este prima victorie de etapa in Turul Frantei.

Acesta devine al 242-lea francez diferit care se impune intr-o mansa din Marea Bucla.

Jonas Vingegaard ramane lider la general, cu un avans solid de 3 minute si 26 de secunde in fata lui Tadej Pogacar dupa demonstratia de forta pe care danezul a facut-o in etapa precedenta cu final in catarare la Hautacam.

Purtatorul tricoului galben a castigat acolo etapa, luandu-i un minut si patru secunde lui Pogacar, castigatorul Turului Frantei din 2021.

Sambata, in penultima etapa a cursei din acest an, rutierii se vor lupta de la distanta cu ei insisi si cu acele ceasornicului intr-un contratimp individual in lungime de 40.7 kilometri intre Lacapelle-Marival si Rocamadour.

Turul Frantei 2022 se va incheia, duminica, cu o mansa de 116 kilometri al carui punct final va fi pe celebrul bulevard parizian Champs-Elysees.



Prima victorie franceza in actuala editie de Turul Frantei