Turul Frantei

Mathieu van der Poel, victorie de etapa in Turul Frantei in memoria legendarului sau bunic

Sursă foto: https://twitter.com/Orangesportsfr

Olandezul Mathieu van der Poel a obtinut victoria in etapa a 2-a din Turul Frantei dupa un atac solitar pe Mur de Bretagne, catararea programata in finalul mansei.

Echipierul de la Alpecin-Fenix si-a trecut in cont prima victorie din cariera in Turul Frantei, un succes pe care l-a dedicat bunicului sau Raymond Poulidor, ciclistul cu cele mai multe locuri pe podium in istoria Marii Bucle (trei locuri doi si cinci locuri trei).

Poulidor n-a imbracat niciodata tricoul galben in cele 14 prezente in Turul Frantei, 12 dintre acestea complete.. O va face insa Mathieu van der Poel, ciclist care a trecut in fruntea ierarhiei generale de la francezul Julian Alaphilippe, invingatorul primei etape in Turul Frantei din acest an.

Van der Poel i-a devansat in ierarhia etapei pe slovenii Tadej Pogacar si Primoz Roglic, cei doi mari favoriti la castigarea Turului Frantei la Paris.

In ierarhia generala Van der Poel are un avans de opt secunde in fata lui Alaphilippe in ierarhia generala. Pogacar e al treilea, la 13 secunde. Roglic pe patru, la 14 secunde.

Din 2019 de la victoria lui Dylan Groenewegen un olandez nu mai castigase o etapa in Turul Frantei.



Mathieu van der Poel, victorie de etapa in Turul Frantei in memoria legendarului sau bunic