Turul Frantei

Interviul lui Armstrong dezvolta polemici: "Nu a fost sincer pana la capat"

Chiar si cand vrea sa fie crezut ca spune adevarul, Lance Armstrong lasa impresia ca este nesincer. La aceasta concluzie a ajuns si un fost castigator al Turului Frantei, care nu crede pana la capat in confesiunile texanului.

Cea mai vehementa reactie a venit din partea lui Greg Lemond, triplu castigator al Turului Frantei, si devenit singurul american care a ajuns in galben la Paris dupa descalificarea lui Armstrong.

Lemond considera ca afirmatiile lui Armstrong ca s-a dopat pentru a face fata in ciclism nu sunt adevarate.

"Armstrong i-a distrus pe toti cei care au avut succes in ciclism si m-am enervat cumplit cand am auzit ca nu poti castiga Turul Frantei daca nu te dopezi. Sa ne uitam numai la Andy Hampsten, castigatorul Turului Italiei in 1988, al treilea in 1989 si al patrulea in Turul Frantei din 1986 si 1992, care nu a fost implicat in niciun scandal de dopaj", a declarat LeMond pentru site-ul de specialitate Cyclingnews.com

LeMond a mai spus un lucru extrem de interesant si important referitor la povestea lui Armstrong, care a afirmat ca toti coechipierii de la US Postal s-au dopat in egala masura cu el.

"Daca Armstrong ar fi impartit cu Floyd Landis si Tyler Hamilton aceleasi substante, niciodata nu ar mai fi castigat Turul Frantei pentru ca acestia l-ar fi invins", spune LeMond. Motivul? "Armstrong nu a fost niciodata un ciclist talentat in comparatie cu altii".

Fostul triplu castigator al Turului Frantei a mai afirmat ca l-au impresionat intrebarile puse de Oprah si ca Armstrong nu i-a lasat deloc impresia unui om care este complet sincer.

Lance Armstrong a recunoscut in interviul acordat lui Oprah ca s-a dopat cu toate substantele interzise cunoscute in ciclism pentru a castiga Turul Frantei, dar a trecut rapid peste subiectul relatiei cu medicul Michelle Ferraris, despre relatia privilegiata pe care a avut-o cu Uniunea Ciclista Internationala si despre existenta unui presupus laborator elvetian care l-a ajutat sa fenteze testele antidoping in timpul carierei.



Interviul lui Armstrong dezvolta polemici: "Nu a fost sincer pana la capat"