Turul Frantei

FOTO Armstrong nu mai este stapanul tricourilor galbene

Va mai amintiti imaginea publicata in luna noiembrie de Lance Armstrong pe internet in care aparea tolanit a aroganta pe o canapea alaturi de cele sapte tricouri galbene castigate in Turul Frantei?

Imaginea a facut rapid la vremea respectiva inconjurul lumii si a fost privita ca o aroganta din partea fostului ciclist, mai ales ca fusese publicata ca raspuns la ancheta Agentiei Mondiale Antidoping.

Daca la vremea respectiva Armstrong inca se simtea stapan pe minciunile sale, intre timp a devenit un personaj capabil sa faca orice este nevoie pentru a-si spala reputatia.

Ce s-a schimbat de la publicarea acestei imagini? USADA a dat in vileag ceea ce a fost numit "cel mai sofisticat sistem de dopaj existent vreodata", iar Lance Armstrong a fost demascat drept principalul artizan al practicilor necurate din ciclism.

Ca urmare a scandalului de dopaj declansat de proprii conationali, lui Armstrong i-au fost sterse toate rezultatele incepand cu 1 august 1998.

A pierdut astfel si cele sapte tricouri galbene din Turul Frantei, alaturi de care se afisase cu atata mandrie nu cu mult timp in urma, dar, mai important decat orice, si-a pierdut credibilitatea in ochii tuturor si suficienta pe care o afisa tolanit pe canapeaua din imagine de mai sus.



FOTO Armstrong nu mai este stapanul tricourilor galbene