Turul Frantei

Contador pierde etapa in fata lui Froome printr-o eroare tactica

Nimeni si nimic nu-l poate opri pe Chris Froome in drumul spre victoria finala in Turul Frantei, iar britanicul a fost ajutat involuntar de Alberto Contador sa castige etapa contratimp de miercuri pentru doar cateva secunde.

Nici macar soselele ude dintre Embrun si Chorges nu l-au facut pe purtatorul tricoului galben sa miscsoreze ritmul si Froome a obtinut a treia victorie de etapa din actuala editie a Marii Bucle.

Plecat ultimul in contratimpul individual in lungime de 32 de kilometri pe un traseu valonat cu doua urcari importante, Froome a stabilit cel mai bun timp la 51 de minute si 33 de secunde.

Britanicul de la Sky a fost cu noua secunde mai rapid decat Alberto Contador, principalul sau rival la victoria generala.

Spaniolii au mers foarte bine in acest contratimp individual, Alejandro Valverde (Movistar) si Joquim Rodriguez (Katiusa) cochetand cu prima pozitie la sosire.

In cele din urma podiumul etapei a fost completat de Rodriguez, rutier sosit cu o intarziere de doar 10 secunde in raport cu Froome.

La finalul mansei Froome nu si-a ascuns surprinderea pentru obtinerea victoriei: “Nu am am crezut ca am castigat in momentul trecerii liniei de sosire. Am abordat aceasta etapa cu gandul limitarii pierderilor si mai ales la zilele care vor urma. Nu m-am gandit niciun moment ca voi castiga”.

Contador a pierdut etapa pentru 9 secunde si este posibil ca spaniolul sa fi ratat victoria pe mana lui dupa ce a decis sa parcurga intreaga etapa cu bicicleta de sosea.

Froome si mai multi rutieri din grupul favoritilor au schimbat pe traseu bicicleta de sosea cu una speciala de contratimp pentru ultimii kilometri ai mansei.

La al doilea punct de cronometraj intermediar Contador avea un avans de 11 secunde avans fata de Froome, dar in urmatorii 12 kilometri spaniolul a pierdut 20 de secunde.

Drept premiu de consolare Contador a urcat pe locul doi la general in fata coechipierului sau Roman Kreuziger si a olandezului Bauke Mollema, rutier care a pierdut doua locuri dintr-un foc.



Contador pierde etapa in fata lui Froome printr-o eroare tactica