Turul Frantei

Contador, marturie socanta: “As fi putut muri in Turul Frantei”

Alberto Contador a dezvaluit la jumatate de an dupa accidentul suferit in Turul Frantei ca si-ar fi putut pierde chiar viata in urma cazaturii suferite la mare viteza pe coborare.

Contador a scapat bicicleta de sub control pe o coborare cu sosea uda la o viteza de 77 km/h, accident in urma caruia s-a ales cu o accidentare care l-a fortat sa se retraga din cursa.

“Cand ma gandesc ca aveam 77 km/h si m-am ales doar cu o fractura de tibie pot spune ca am scapat usor. Poate am pierdut Turul, dar nu mi-am pierdut viata”, a spus Contador.

In momentul abandonului Contador era favorit la castigarea Turului Frantei si avea de recuperat secunde pretioase in fata italianului Vincenzo Nibali, cel care avea de altfel sa si castige cursa.

Abandonul lui Contador s-a produs la o saptamana distanta dupa ce britanicul Chris Froome sucombase intr-o zi mizerabila pe pavatele din nordul Frantei.

Ulterior Contador a revenit miraculos si a castigat Turul Spaniei.Contador, marturie socanta: “As fi putut muri in Turul Frantei”