Turul Frantei

Cavendish, prima victorie in Turul Frantei dupa cinci ani. Etapa a inceput cu o greva a ciclistilor

Sursă foto: https://twitter.com/sportstv

Etapa a 4-a din Turul Frantei i-a revenit la sprint britanicului Mark Cavendish de la echipa Deceuninck Quick-Step.

Dupa 3 ore si 20 de minute de cursa Cavendish i-a devansat la sprintul masiv al plutonului pe francezul Nacer Bouhanni (Team Arkea Samsic) si pe belgianul Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix).

Acesta din urma bifeaza al doilea loc secund consecutiv in Turul Frantei din acest an.

Pentru Cavendish victoria obtinuta marti este a 31-a din cariera in Marea Bucla, apropiindu-se la doar trei succese de recordul detinut de legendarul Eddy Merckx.

Au trecut cinci ani de la ultima victorie obtinuta de Cavendish in Turul Frantei si sase ani de la ultimul sau succes la Fougeres.

Olandezul Mathieu van der Poel si-a pastrat tricoul galben de lider al ierarhiei generale, in timp ce Cavendish a devenit noul purtator al tricoului verde in clasamentul pe puncte.

Ciclistii s-au oprit imediat dupa startul etapei a 4-a dintre Redon si Fougeres (178 km) pentru a protesta la adresa organizatorilor, considerand ca anumite portiuni de pe traseu sunt periculoase.

Aceasta dupa ce in etapa de luni mai multi rutieri au cazut printre acestia numarandu-se Primoz Roglic, unul dintre favoritii la general, si Peter Sagan, unul dintre pretendentii la tricoul verde.



Cavendish, prima victorie in Turul Frantei dupa cinci ani. Etapa a inceput cu o greva a ciclistilor