Turul Frantei

Bon Jungels, victorie in Turul Frantei dupa o evadare solitara de 60 de kilometri

Sursă foto: https://twitter.com/AG2RCITROENTEAM/

Rutierul luxemburghez Bob Jungels a obtinut victoria in etapa a 9-a din Turul Frantei, prima de munte inalt din actuala editie a Marii Bucle. O mansa de 192 kilometri intre Aigle si Chatel Les Portes du Soleil.

Echipier la AG2R, Jungels a facut parte dintr-o evadare uriasa formata din 21 de rutieri si, cu 60 de borne inaintea finalului, a luat cursa pe cont propriu.

Jungels a atacat pe coborarea care a urmat ascensiunii de categoria inta Col de la Croix, unde Turul Frantei a ajuns doar pentru a doua oara in istorie.

Podiumul etapei a fost completat de spaniolii Jonathan Castroviejo (INEOS) si Carlos Verona (Movistar), rutieri ajunsi cu peste 20 de secunde intarziere.

Jungels este primul ciclist din Luxemburg invingator in Turul Frantei, dupa reusita lui Andy Schleck in 2011.

Tadej Pogacar a sosit al cincilea la 49 de secunde, consolidandu-si prima pozitie in ierarhia generala.

Slovenul de la UAE si-a marit avansul la 39 de secunde in raport cu danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Germanul Simon Geschke (Cofidis), rutier care a facut parte din evadarea zilei, a trecut primul peste Col de la Croix si a devenit noul lider in ierarhia cataratorilor, preluand tricoul alb cu buline rosii.

Din evadare a mai facut parte si Wout van Aert (Jumbo-Visma), care si-a conslidat primul loc in ierarhia tricoului verde dupa castigarea sprintului intermediar al zilei.

Luni e zi de pauza in Turul Frantei, competitia reluandu-se marti cu etapa a 10-a pe un traseu de 148.5 kilometri intre Morzine Les Portes du Soleil si Megeve.



Bon Jungels, victorie in Turul Frantei dupa o evadare solitara de 60 de kilometri