Turul Frantei

Andre Greipel mentine Germania la putere in Turul Frantei

Cand se intampla ca marele favorit al sprintului Marcel Kittel sa aiba o problema, apare in peisaj Andre Greipel si se impune fara probleme.

Asa s-a intamplat joi in etapa a 6-a din Turul Frantei, o mansa de 194 km intre Arras si Reims desfasurata in conditii de vreme ostila.

Kittel a pierdut contactul cu grupul de frunte in ultimii kilometri si a ratat astfel sansa unei a patra victorii de etapa, astfel ca in peisaj a aparut Andre Greipel, campionul in exercitiu al Germaniei.

Dupa ce si-a dezmortit picioarele la sprintul intermediar de la Pinon, Greipel a sprintat ca in vremurile lui bune si a castigat etapa detasat in fata lui Alexander Kristoff (Katiusa) si Samuel Dumoulin (AG2R).

Mark Renshaw (Omega Pharma) si Peter Sagan (Cannondale) au completat topul cinci, acesta din urma consolidandu-si prima pozitie in clasamentul tricoului verde, pe puncte.

Vincenzo Nibali (Astana), liderul la general, a sosit si el cu plutonul principal bine protejat de echipa sa si ramane pentru cel putin inca o zi in tricoul galben.

Polonezul Michal Kwiatkowski, purtatorul pe sosea al tricoului alb de cel mai bun tanar, a incercat o actiune solitara in ultimul kilometru, dar a fost inghitit de pluton cu mai putin de 500 metri inaintea finalului.

A fost o actiune mai mult de hazard din partea echipei Omega Pharma-Quick Step, ramasa fara principalul om de sprint, britanicul Mark Cavendish.

Rezultatele complete din Turul Frantei:



Andre Greipel mentine Germania la putere in Turul Frantei