Ciclism

Top zece prins de Eduard Grosu in prima etapa din Turul Hainan

Sezonul de ciclism in Europa s-a incheiat, insa cursele continua in zari mai permisive din punctul de vedere al climei.

Asa se intampla ca marti a debutat Turul Hainan din China, competitie pe etape la startul careia il avem si pe rutierul nostru Eduard Grosu de la echipa Nippo-Vini Fantini.

Desfasurata pe un traseu de doar 76.1 km in jurul localitatii Xianglong, mansa inaugurala i-a revenit la sprint italianului Andrea Palini de la echipa Skydive Dubai.

Palini i-a devansat pe conationalul sau Roberto Ferrari de la Lampre-Merida si pe lusitanul Fabio Silvestre de la Trek Factory.

Grosu a facut parte din grupul principal si s-a clasat in cele din urma pe pozitia a 8-a, punand astfel mana pe doua puncte UCI, extrem de importante pentru orice rutier la finalul sezonului.

Pentru Grosu este prima clasare dupa ce pe 2 octombrie se clasase al patrulea in Giro del Piemonte, cursa de o zi de categorie principala desfasurata in Italia. De atunci rutierul nostru a abandonat de patru ori la rand, in Turul Lombardiei, Gran Premio Citta di Peccioli - Coppa Sabatini, Giro dell'Emilia si Gran Premio Bruno Beghelli, toate fiind curse de o zi.



Top zece prins de Eduard Grosu in prima etapa din Turul Hainan