Ciclism

Lance Armstrong acuzat ca a minTit in interviul pentru Oprah

Dupa interviul acordat de Lance Armstrong pentru Oprah si in care ciclistul american a recunoscut ca s-a dopat, tot mai multe personalitaTi din sport au sarit cu acuze la adresa sportivului. Nimeni insa nu l-a susTinut, o alta acuza fiind aceea ca a minTit in interviul respectiv.

Presedintele Agentiei Americane Antidoping (USADA), Travis Tygart, susTine ca Lance Armstrong a mintit in interviul acordat pentru Oprah Winfrey, si-i da un ultimatum ciclistului. Pana la 6 februarie Armstrong este somat sa spuna tot adevarul sub juramant.

Tygart susTine ca Armstrong a mintit  cand a negat ca s-a dopat la revenirea in competitie in 2009 si 2010, si asta pentru ca fostul sportiv nu a dorit sa se expuna unor proceduri penale in SUA, deoarece faptele din 2009 nu sunt inca prescrise.

"Conform testelor din 2009, 2010, exista o sansa la un milion ca variatiile valorilor sa fie cauzate de altceva decat de dopaj", a spus Tygart.

Tygart a mai spus ca  Armstrong si-a fortat coechipierii sa se dopeze, chiar daca nu a recunoscut acest lucru: "Era seful, este clar ca Armstrong era unul dintre conducatorii unei conspiratii care a permis inselarea a milioane de fani utilizand zeci de milioane de dolari de la contribuabili."

 

Onlinesport: Irina Maxim



Lance Armstrong acuzat ca a minTit in interviul pentru Oprah