Turul Italiei

Turul Italiei are un nou patron

Australianul Michael Mathews a predat tricoul roz, sambata, la finalul primei etape cu final la altitudine din Turul Italiei, insa tot un rutier de la Antipozi a preluat conducerea cursei.

Cadel Evans, castigatorul Turului Frantei din 2011, a incheiat etapa de la Montecopiolo pe pozitia a cincea la opt secunde in urma invingatorului Diego Ulissi (Lampre-Merida), suficient pentru a se instala confortabil la conducerea cursei in ierarhia generala.

Evans a dictat ritmul in grupul favoritilor prin coechipierul sau Steve Morabito, cel care a dus o trena alerta pe catararea finala, iar la atacul italianul Fabio Aru de la Astana a raspuns insusi australianul, de acum principalul favorit la castigarea Giro.

Victoria de etapa a lui Ulissi, a doua din acest tur, a venit pe nepregatite, rutierul lui Lampre-Merida  nefiind recunoscut pana acum ca un catarator veritabil. 

Columbianul Javier Arredondo de la Trek a condus cursa dupa o evadare solitara, insa pe catararea finala acesta a fost ajuns si lasat in urma de francezul Pierre Rolland, rutierul lui Europcar.

Cu doar 350 de metri ramasi pana la final Rolland a fost depasit de spaniolul Daniel Moreno (Katiusa), rutier plecat in mare viteza din pluton, dar care nu a reusit sa mentina ritmul pana la final.

Croatul Robert Kiserlovski si Ulissi au preluat fruntea cursei, iar italianul s-a dovedit mai puternic si a obtinut victoria de etapa la un sprint in doi.

Al treilea s-a clasat olandezul Wilco Kelderman de la Belkin la sase secunde in urma primilor doi, alaturi de acesta terminand si columbianul Nairo Quintana (Movistar). Purtatorul tricoului roz, Michael Matthews, a ajuns la sosire pe locul 180 cu o intarziere de 34 minute si 19 secunde.

Cadel Evans a venit pe cinci la opt secunde si a preluat tricoul roz de lider la general, unde are un avans de 57 de secunde in fata columbianului Rigoberto Uran de la Omega Pharma-Quick Step. Al treilea este polonezul Rafal Majka de la Tinkoff-Saxo, la un minut si zece secunde.



Turul Italiei are un nou patron