Turul Italiei

Vreme potrivnică din Italia provoacă haos în Giro. Etapa a 13-a scurtată masiv la cererea rutierilor

Sursă foto: https://twitter.com/giroditalia

Ploaia continuă să cadă nemilos și joi pe teritoriul Italiei, iar primul mare tur al anului are de suferit din această cauză.

Pe lângă abandonurile pe capete în rândul cicliștilor din cauza problemelor medicale, unde chiar de covid, organizatorii s-au confruntat, joi, și cu un semi protest al rutierilor.

Acești au solicitat aproape la unison scurtarea etapei a 13-a, care în mod normal trebuia sa acopere un traseu de 199 de kilometri, cu trei cățărări la altitudine pe traseu.

În cele din urmă, directorul Turului Italiei a ieșit anunțând că se renunță la prima ascensiune de pe traseu și la 119 kilometri, astfel că etapa va fi parcursă doar pe traseul ultimilor 80 de kilometri.

Startul va fi dat direct pe teritoriul Elveției, acolo unde manșa se va încheia în celebra stațiune alpină Crans Montana.

Turul Italiei nu e singura competiție afectată de vreme în Italia, cursa de Formula 1 programată la finalul săptămânii pe circuitul de la Imola fiind anulată.

Întreaga regiune Emilia Romagna se confruntă cu inundații de proporții, cu persoane care și-au pierdut viața și mii de sinistrați.



Vreme potrivnică din Italia provoacă haos în Giro. Etapa a 13-a scurtată masiv la cererea rutierilor