Turul Italiei

Triumful lui Ferrari in Giro

Italianul Roberto Ferrari si-a vazut visul cu ochii prin castigarea, miercuri, a primei etape din cariera in Turul Italiei.
Rutierul formatiei continentale Androni Giocattoli a sprintat decisiv la Montecatini Terme la finalul celei mai lungi etape din acest Tur al Italiei si i-a invins in stil de mare campion pe Francesco Chicchi (Omega Pharma-QuickStep) si Thomas Vaitkus (GreenEdge).

In varsta de 29 ani, Ferrari a obtinut astfel cel mai mare succes al cariere dupa ce pana acum avea victorii in curse de o mai mica importanta precum Turul San Luis, Brixia Tur sau Turul Taiwanului.

Mare favorit la castigarea etapei a 11-a, desfasurata intre Assisi si Montecatini Terme (255 km), campionul mondial Mark Cavendish a ratat sprintul final si nu a reusit sa se claseze decat in pozitia a patra.

Clasamentul general a ramas nemodificat dupa etapa din Toscana, spaniolul Joaquim Rodriguez ramanand cu tricoul roz pentru un avans de 17 secunde in fata canadianului Ryder Hesjedal.

Cursa continua joi cu etapa a 12-a, o mansa in lungime de 162 de kilometri care propune un traseu valonat cu patru catarari repertoriate, ultima cu 12 borne inaintea finalului.

Onlinesport


Triumful lui Ferrari in Giro